AMANIDA DE LLENTIES I CRANC


AMANIDA DE LLENTIES I CRANC




A la cuina catalana trobem amanides amb llegums, com el famós empedrat de les terres de Tarragona, però normalment estan fetes amb mongetes o cigrons.  Nosaltres avui en farem una amb llenties, que malgrat no tenim molt costum de posar-les a les amanides us asseguro que val la pena tastar-ho.

 INGREDIENTS:

  •         fulles de diferents enciams (ollo rosso, Fulles de roure, maravilla, escarola, etc. )
  •         un pot de carn de cranc
  •         250 gr. de llenties
  •         vinagre de mòdena
  •         Oli d’oliva
  •          sal
  •          pebre blanc
  •          mostassa


 ELABORACIÓ:
En primer lloc, posarem a bullir les llenties amb aigua freda amb sal fins que estiguin cuites, aproximadament ½ h. però això depèn del tipus de llentia, hem de tenir cura de deixar-les al dente.  Després les colarem i les deixarem refredar.


En un pot prepararem la vinagreta amb quatre cullerades d’oli, una de vinagre , sal i pebre al gust i una culleradeta de mostassa, ho remenarem i ho reservarem .

Rentarem els enciams i triarem unes quantes fulles que estiguin be de cada enciam.  Les tallarem a una mida mitjana i els barrejarem.
El fet de fer servir diferents tipus d’enciam farà que les nostres amanides tinguin mes varietat de sabors i textures i es coneix amb el nom de “Mezclum”.

En un plat  hi posarem el fons cobert d’enciam, al damunt una bona quantitat de llenties, la carn de cranc tallada petita i per damunt la vinagreta que hem preparat, i ja es pot menjar.

RECOMANACIONS:

Les vinagretes les podem fer al nostre gust i depenent dels ingredients de les amanides.  Us aconsello que tasteu vinagretes fetes amb fruits secs, pinyons, ametlles, avellanes...  O bé barrejant-hi ou dur.  Recordeu que si fa uns dies que estan fetes, són més bones i que s’han de remenar sempre abans de fer-les servir.

Comentaris

Les més populars