AMANIDA DE LLENTIES I CRANC
AMANIDA DE LLENTIES I CRANC
A la cuina catalana trobem amanides amb llegums, com el
famós empedrat de les terres de Tarragona, però normalment estan fetes amb
mongetes o cigrons. Nosaltres avui en
farem una amb llenties, que malgrat no tenim molt costum de posar-les a les
amanides us asseguro que val la pena tastar-ho.
INGREDIENTS:
- fulles de diferents enciams (ollo rosso, Fulles de roure, maravilla, escarola, etc. )
- un pot de carn de cranc
- 250 gr. de llenties
- vinagre de mòdena
- Oli d’oliva
- sal
- pebre blanc
- mostassa
ELABORACIÓ:
En primer lloc, posarem a bullir les llenties amb aigua
freda amb sal fins que estiguin cuites, aproximadament ½ h. però això depèn del
tipus de llentia, hem de tenir cura de deixar-les al dente. Després les colarem i les deixarem refredar.
En un pot prepararem la vinagreta amb quatre cullerades
d’oli, una de vinagre , sal i pebre al gust i una culleradeta de mostassa, ho
remenarem i ho reservarem .
Rentarem els enciams i triarem unes quantes fulles que
estiguin be de cada enciam. Les tallarem
a una mida mitjana i els barrejarem.
El fet de fer servir diferents tipus d’enciam farà que les
nostres amanides tinguin mes varietat de sabors i textures i es coneix amb el
nom de “Mezclum”.
En un plat hi
posarem el fons cobert d’enciam, al damunt una bona quantitat de llenties, la
carn de cranc tallada petita i per damunt la vinagreta que hem preparat, i ja
es pot menjar.
RECOMANACIONS:
Les vinagretes les podem fer al nostre gust i depenent
dels ingredients de les amanides. Us
aconsello que tasteu vinagretes fetes amb fruits secs, pinyons, ametlles,
avellanes... O bé barrejant-hi ou
dur. Recordeu que si fa uns dies que
estan fetes, són més bones i que s’han de remenar sempre abans de fer-les
servir.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada