CREMA DE CARABASSÓ AMB ROCAFORT
CREMA DE CARABASSÓ AMB ROCAFORT
Una variació d’una crema
tradicional que li dona un toc deliciós.
INGREDIENTS:
ü 3 Carabassons
mitjans
ü 1 patata
mitjana
ü 1 ceba de
figueres petita
ü 150 g de
formatge rocafort
ü Una nou de
mantega
ü Aigua (o de
forma opcional brou d’au)
ü Sal i pebre
ELABORACIÓ:
Peleu la ceba
i fregiu-la amb la nou de mantega dins de la mateixa olla on fareu la crema; un
cop estigui transparent, afegiu-hi la patata pelada i tallada a daus i cobriu-ho
amb l’aigua o el brou; coeu-ho tot plegat uns 10 minuts i després afegiu-hi el
carabassó, també tallat a daus, i coeu-ho tot plegat uns 15 minuts més. Quan
estigui tot cuit retireu una mica de brou i reserveu-lo per poder ajustar la
textura que més us agradi al final. Tritureu la crema i, si cal, afegiu-hi brou
fins obtenir la textura desitjada. En acabat passeu la crema pel colador xinès
per afinar-la, i per acabar afegiu-hi el formatge; tritureu-ho tot ben fi,
rectifiqueu de sal i pebre i ja es pot servir.
RECOMANACIONS.
El carabassó
es pot pelar o no. Jo en pelo la meitat ja que una mica de pell potencia el
sabor i el color.
També podeu
incorporar-hi un raig de nata líquida, que farà la crema més amorosa
En el moment
de servir ratlleu al damunt una mica més de rocafort.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada