CREMA DE CARABASSÓ AMB ROCAFORT

 

CREMA DE CARABASSÓ AMB ROCAFORT


Una variació d’una crema tradicional que li dona un toc deliciós.

 INGREDIENTS:

ü  3 Carabassons mitjans

ü  1 patata mitjana

ü  1 ceba de figueres petita

ü  150 g de formatge rocafort

ü  Una nou de mantega

ü  Aigua (o de forma opcional brou d’au)

ü  Sal i pebre

 

ELABORACIÓ:

Peleu la ceba i fregiu-la amb la nou de mantega dins de la mateixa olla on fareu la crema; un cop estigui transparent, afegiu-hi la patata pelada i tallada a daus i cobriu-ho amb l’aigua o el brou; coeu-ho tot plegat uns 10 minuts i després afegiu-hi el carabassó, també tallat a daus, i coeu-ho tot plegat uns 15 minuts més. Quan estigui tot cuit retireu una mica de brou i reserveu-lo per poder ajustar la textura que més us agradi al final. Tritureu la crema i, si cal, afegiu-hi brou fins obtenir la textura desitjada. En acabat passeu la crema pel colador xinès per afinar-la, i per acabar afegiu-hi el formatge; tritureu-ho tot ben fi, rectifiqueu de sal i pebre i ja es pot servir.

 

RECOMANACIONS.

El carabassó es pot pelar o no. Jo en pelo la meitat ja que una mica de pell potencia el sabor i el color.

També podeu incorporar-hi un raig de nata líquida, que farà la crema més amorosa

En el moment de servir ratlleu al damunt una mica més de rocafort.

 

Comentaris

Les més populars