CARXOFES A LA ROMANA

 

CARXOFES A LA ROMANA


Cal aprofitar el temps de les carxofes per gaudir d’aquesta meravella de la natura, aquesta és una forma perfecta per a fer-les servir com a aperitiu o acompanyament en molts plats.

INGREDIENTS:

  •   4 carxofes
  •   Farina
  •   1 ou
  •   1 got de cervesa
  •   Oli
  •   Sal i pebre

 

ELABORACIÓ:

Prepareu la crema per fer l’arrebossat posant en un bol l’ou deixatat, la cervesa i la farina. Remeneu-ho fins a tenir una crema sense grumolls i d’una textura semblant a unes natilles. Ajusteu-la de sal i pebre i reserveu-la. Netegeu les carxofes traient les fulles exteriors més dures, tallant les puntes i repelant una mica els troncs. Coeu-les en un pot amb aigua bullent amb sal uns 6 o 7 minuts. Traieu-les de l'aigua, deixeu-les refredar i talleu-les llesques d’un dit de gruix. Prepareu una fregidora o una paella amb força oli calent, passeu les llesques de carxofa per una mica de farina i després submergiu-les amb la crema que teniu reservada i una a una aneu-les fregint fins que agafin color daurat. Quan creieu que són cuites poseu-les damunt de paper de cuina per treure l’excés d’oli i ja es poden menjar.

 

RECOMANACIONS:

Les podeu menjar fredes o calentes com acompanyament o soles i sempre són delicioses.

 

Comentaris

Les més populars