SOPA TORRADA DE CEPS I PILOTILLES


SOPA TORRADA  DE CEPS I PILOTILLES



Avui comença la tardor i amb ella els bolets, què millor per començar aquesta nova temporada que una petita variació d’un plat tan osonenc com és la sopa torrada

INGREDIENTS:

ü  1.5 l.  de brou de carn
ü  350 gr. de ceps nets
ü  mantega
ü  pa per a sopa torrada
ü  1 cullerada de  salsa romesco
ü  sal i pebre.
ü  100 gr. de carn picada de porc
ü  100 gr. de carn picada de vedella
ü  all i julivert picat
ü  1 ou
ü  un mica de molla de pa mullada amb llet
ü  pa ratllat

  ELABORACIÓ:

Per començar ens cal un bon brou de carn. El feu amb 1.5 litres d’aigua, un paquet d’herbes per brou, una patata, una ceba, un tall de gallina, un de pollastre, un os de vedella i una mica de porc (ossos blancs o de pernil). Feu-lo bullir un parell d’hores i coleu-lo.
Mentre es fa el brou prepareu les “pilotilles”. Ajunteu en un bol les carns, l’ou i la molla de pa, fins que tot estigui ben barrejat.  Després hi incorporeu el pa ratllat fins tenir la consistència que ens permeti fer les “pilotilles”. Formeu boletes petites i reserveu-les.
Falta el romesco, si no en teniu de fet i sols us en cal per fer la sopa, us recomano que en compreu algun de fet al mercat doncs només en farem servir una cullerada.
Ara ja es pot fer la sopa.  Salteu dins d’una olla els ceps amb una cullerada de mantega. Quan ja han tret l’aigua, hi tireu el brou i la cullerada de romesco i ho feu bullir tot plegat uns cinc minuts, després hi afegiu el pa torrat per a sopa en la quantitat que més us agradi (més pa farà una sopa més espessa) i després de deixar-ho bullir una mica ho passeu per la batedora fins que quedi fi. Per acabar hi aboqueu les “pilotilles” i ho deixeu bullir uns deu minuts més.  Rectifiqueu de sal i pebre i ja es pot menjar.

Quan feu les pilotilles en podeu fer més quantitat i les que no feu servir les fregiu una miqueta i les congeleu, en tindreu per altres vegades.
   



Comentaris

Les més populars