SOPA TORRADA DE CEPS I PILOTILLES
SOPA TORRADA DE CEPS I PILOTILLES
Avui
comença la tardor i amb ella els bolets, què millor per començar aquesta nova
temporada que una petita variació d’un plat tan osonenc com és la sopa torrada
INGREDIENTS:
ü 1.5 l . de brou de carn
ü 350
gr. de ceps nets
ü mantega
ü pa
per a sopa torrada
ü 1
cullerada de salsa romesco
ü sal
i pebre.
ü 100
gr. de carn picada de porc
ü 100
gr. de carn picada de vedella
ü all
i julivert picat
ü 1
ou
ü un
mica de molla de pa mullada amb llet
ü pa
ratllat
ELABORACIÓ:
Per
començar ens cal un bon brou de carn. El feu amb 1.5 litres d’aigua, un
paquet d’herbes per brou, una patata, una ceba, un tall de gallina, un de
pollastre, un os de vedella i una mica de porc (ossos blancs o de pernil).
Feu-lo bullir un parell d’hores i coleu-lo.
Mentre
es fa el brou prepareu les “pilotilles”. Ajunteu en un bol les carns, l’ou i la
molla de pa, fins que tot estigui ben barrejat. Després hi incorporeu el pa ratllat fins tenir
la consistència que ens permeti fer les “pilotilles”. Formeu boletes petites i
reserveu-les.
Falta
el romesco, si no en teniu de fet i sols us en cal per fer la sopa, us recomano
que en compreu algun de fet al mercat doncs només en farem servir una
cullerada.
Ara ja
es pot fer la sopa. Salteu dins d’una
olla els ceps amb una cullerada de mantega. Quan ja han tret l’aigua, hi tireu
el brou i la cullerada de romesco i ho feu bullir tot plegat uns cinc minuts,
després hi afegiu el pa torrat per a sopa en la quantitat que més us agradi
(més pa farà una sopa més espessa) i després de deixar-ho bullir una mica ho
passeu per la batedora fins que quedi fi. Per acabar hi aboqueu les
“pilotilles” i ho deixeu bullir uns deu minuts més. Rectifiqueu de sal i pebre i ja es pot menjar.
Quan
feu les pilotilles en podeu fer més quantitat i les que no feu servir les
fregiu una miqueta i les congeleu, en tindreu per altres vegades.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada