HAMBURGUESA DE RISOTO (Risoto fregit)
HAMBURGUESA DE RISOTO (Risoto fregit)
INGREDIENTS:
ü 300 gr. de arròs tipus bomba o “carnaroli”
ü 1 ceba mitjana
ü 1/2 copa de conyac
ü 10 xampinyons
ü brou vegetal
ü Mantega
ü Formatge parmesà rallat
ü Sal i pebre
ELABORACIÓ:
Fregeix els xampinyons tallats petits amb una mica d’oli
i reserva’ls, a la mateixa paella, fregeix la ceba, també tallada petita, un
cop estigui transparent torna a incorporar els xampinyons i l’arròs, marca-ho
tot una mica i afegeix el conyac, deixa que redueixi i ves afegint-hi el brou
que mantindràs calent, ves remenant i afegint el brou que calgui fins que
estigui l’arròs cuit (aproximadament uns
15 o 20 minuts), treu la paella del foc incorpora un parell de nou de mantega i
formatge parmesà ratllat i remena-ho fins que el formatge estigui desfet.
Escampa el
risoto al damunt d’una safata
folrada amb paper film fent una planxa d’un centímetre de gruix aproximadament
i posa’l al congelador fins que estigui dur.
Amb l’ajut d’un motlle metàl·lic talleu cercles i
fregiu-los en una paella antiadherent amb una goteta d’oli fins que estiguin daurats per les dues
bandes. Ho podeu servir acompanyat amb una mica de sofregit de tomàquet i una
mica d’enciam com si fos una hamburguesa.
Evidentment podeu fer aquest acabat de fregit amb
qualsevol risoto que sigui del vostre gust.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada