AMANIDA GREGA A LA CATALANA


AMANIDA GREGA A LA CATALANA



Genial adaptació catalana del cuiner Pep Nogué d’una amanida de tomàquet i formatge típica de la cuina grega.

INGREDIENTS:

Per a l’amanida:

ü  400 gr. de mató de cabra
ü  4 tomàquets madurs
ü  16 filets d’anxova

Per al pesto de festucs:

ü  2 grans d’all
ü  100 gr. de festucs tendres
ü  10 fulles de menta
ü  50 gr. de ruca
ü  60 gr. de formatge de cabra curat
ü  Oli d’oliva verge
ü  Sal i pebre

ELABORACIÓ:

Peleu els tomàquets, traieu-los la grana i talleu-los a daus petits.  Talleu les anxoves a talls petits i barregeu-les amb el tomàquet. 
Per a fer el pesto poseu en un pot de batedora elèctrica els alls, els festucs, la menta, la ruca, el formatge de cabra prèviament ratllat i un bon raig d’oli.  Tritureu-ho fins que quedi una crema homogènia.
Per muntar el plat, poseu porcions de mató intercalades amb el tomàquet i les anxoves, i amaniu-ho amb  el pesto.

RECOMANACIONS:

Podeu guardar uns filets d’anxoves sencers i uns festucs també sencers per a guarnir l’amanida.

Comentaris

Les més populars