AMANIDA GREGA A LA CATALANA
AMANIDA GREGA A LA CATALANA
Genial adaptació catalana del cuiner Pep Nogué d’una amanida de tomàquet
i formatge típica de la cuina grega.
INGREDIENTS:
Per a l’amanida:
ü 400 gr. de mató de cabra
ü 4 tomàquets madurs
ü 16 filets d’anxova
Per al pesto de festucs:
ü 2 grans d’all
ü 100 gr. de festucs tendres
ü 10 fulles de menta
ü 50 gr. de ruca
ü 60 gr. de formatge de cabra curat
ü Oli d’oliva verge
ü Sal i pebre
ELABORACIÓ:
Peleu els tomàquets, traieu-los la grana i talleu-los a daus
petits. Talleu les anxoves a talls
petits i barregeu-les amb el tomàquet.
Per a fer el pesto poseu en un pot de batedora elèctrica els alls, els
festucs, la menta, la ruca, el formatge de cabra prèviament ratllat i un bon
raig d’oli. Tritureu-ho fins que quedi
una crema homogènia.
Per muntar el plat, poseu porcions de mató intercalades amb el tomàquet
i les anxoves, i amaniu-ho amb el pesto.
RECOMANACIONS:
Podeu guardar uns filets d’anxoves sencers i uns festucs també sencers
per a guarnir l’amanida.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada