CANELONS NEGRES AMB SALSA DE SAFRÁ
CANELONS NEGRES AMB SALSA DE SAFRÁ
Aprofitarem l’exòtica i saborosa recepta
d’avui per aprendre a fer pasta. Tenim el costum de comprar-la feta, però
sempre és un gust sorprendre al nostres comensals amb un nou plat que no es
trobi fàcilment al mercat. Amb aquests canelons negres l’èxit està assegurat.
INGREDIENTS:
Per la pasta:
Ø 250
grs. de farina
Ø 2
ous
Ø 1
culleradeta d’oli
Ø 1
polsim de sal
Ø 2
bossetes de tinta
Per el farcit i la salsa:
Ø Una
ceba
Ø 3
sèpies netes
Ø 12
musclos
Ø Un
got de vi blanc
Ø 250cc
de nata liquida
Ø un
sobre de safrà
Ø Oli,
sal i pebre
ELABORACIÓ:
En
primer lloc farem la pasta. Posarem la farina en un cercle amb un forat al mig
en el que tirarem els ous, la cullerada d’oli, les bossetes de tinta i la
sal. Amb l’ajut d’una forquilla, ho anirem
ajuntant fins que puguem pastar-ho amb les mans. Ho treballarem fins que estigui tot ben
amassat i ho deixarem reposar uns 30 minuts tapat amb plàstic. Passat aquest temps tallarem porcions que
puguem treballar i amb l’ajut d’un corró ho estirarem fins que ens quedi una
làmina el més prima possible. Tallarem quadrats de la mida d’uns canelons. Un cop tallats, els bullirem amb força aigua salada durant uns 3
minuts.
Mentre esperem que passin els 30 minuts
farem el farcit. Per començar posarem els musclos nets a una olla tapada amb
una mica d’aigua per coure’ls al vapor. Un cop cuits els reservarem.
En una
paella amb una cullerada d’oli hi tirarem la ceba tallada petita i quan estigui
cuita tirarem la sèpia tallada a daus petits. Quan la sèpia hagi tret l’aigua
hi tirarem el vi i ho deixarem reduir. Després hi tirarem els musclos i ho
courem tot plegat un parell de minuts.
Per
acabar traurem els talls de sèpia i els musclos per passar-ho per una picadora
reservant el suc que ens queda a la paella.
A aquest
suc hi tirarem el safrà i ho courem tot plegat un minut, després afegirem la
crema de llet i ho courem tot plegat fins que redueixi la crema de llet a la
meitat i tingui textura cremosa.
Ara
muntarem el plat.
Formarem
els canelons, ja cuits, amb la pasta de sèpia i musclos, els posarem a una
plata calenta i al seu voltant la salsa. Si hem reservat musclos també podem
posar-ne algun per decoració. És un plat que a més de ser molt saborós combina
els colors taronja , negre i groc, això si no volem posar-hi una fulleta de
julivert per donar el color verd.
RECOMANACIONS:
També
es port fer en forma de lassanya , fent capes de farcit i làmines de canelons
negres.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada