CANELONS NEGRES AMB SALSA DE SAFRÁ


CANELONS NEGRES AMB SALSA DE SAFRÁ

Aprofitarem l’exòtica i saborosa recepta d’avui per aprendre a fer pasta. Tenim el costum de comprar-la feta, però sempre és un gust sorprendre al nostres comensals amb un nou plat que no es trobi fàcilment al mercat. Amb aquests canelons negres l’èxit està assegurat.

INGREDIENTS:

Per la pasta:

Ø  250 grs. de farina
Ø  2 ous
Ø  1 culleradeta d’oli
Ø  1 polsim de sal
Ø  2 bossetes de tinta

Per el farcit i la salsa:

Ø  Una ceba
Ø  3 sèpies netes
Ø  12 musclos
Ø  Un got de vi blanc
Ø  250cc de nata liquida
Ø  un sobre de safrà
Ø  Oli, sal i pebre

ELABORACIÓ:

En primer lloc farem la pasta. Posarem la farina en un cercle amb un forat al mig en el que tirarem els ous, la cullerada d’oli, les bossetes de tinta i la sal.  Amb l’ajut d’una forquilla, ho anirem ajuntant fins que puguem pastar-ho amb les mans.  Ho treballarem fins que estigui tot ben amassat i ho deixarem reposar uns 30 minuts tapat amb plàstic.  Passat aquest temps tallarem porcions que puguem treballar i amb l’ajut d’un corró ho estirarem fins que ens quedi una làmina el més prima possible. Tallarem quadrats de la mida d’uns canelons.  Un cop tallats, els   bullirem amb força aigua salada durant uns 3 minuts.

Mentre esperem que passin els 30 minuts farem el farcit. Per començar posarem els musclos nets a una olla tapada amb una mica d’aigua per coure’ls al vapor. Un cop cuits els reservarem.
En una paella amb una cullerada d’oli hi tirarem la ceba tallada petita i quan estigui cuita tirarem la sèpia tallada a daus petits. Quan la sèpia hagi tret l’aigua hi tirarem el vi i ho deixarem reduir. Després hi tirarem els musclos i ho courem tot plegat un parell de minuts.
Per acabar traurem els talls de sèpia i els musclos per passar-ho per una picadora reservant el suc que ens queda a la paella.
A aquest suc hi tirarem el safrà i ho courem tot plegat un minut, després afegirem la crema de llet i ho courem tot plegat fins que redueixi la crema de llet a la meitat i tingui textura cremosa.
Ara muntarem el plat.
Formarem els canelons, ja cuits, amb la pasta de sèpia i musclos, els posarem a una plata calenta i al seu voltant la salsa. Si hem reservat musclos també podem posar-ne algun per decoració. És un plat que a més de ser molt saborós combina els colors taronja , negre i groc, això si no volem posar-hi una fulleta de julivert per donar el color verd.

 RECOMANACIONS:

També es port fer en forma de lassanya , fent capes de farcit i làmines de canelons negres.


Comentaris

Les més populars