LIMONCELLO


LIMONCELLO



Avui entrem en nou món, tant apassionant com la cuina.
Entrem en l’alquímia de l’elaboració dels licors.
Anirem donant algunes receptes, bàsicament de licors fets amb la tècnica  de la  maceració. Perquè us els pugueu fer vosaltres mateixos.

INGREDIENTS:

  •   1 l. d’orujo blanc de 40 º
  •   10 llimones  (millor si son ecològiques)
  •   ¾ de l. d’aigua mineral
  •   750 gr. de sucre blanc.


ELABORACIÓ:

Renteu i peleu les llimones, vigilant que no quedi la part blanca de la pela, ja que donaria un toc amargant al licor.
Poseu-les dins d’un pot esterilitzat i cobriu-les amb tot l’orujo.  Tanqueu el pot hermèticament  i deixeu-ho macerar en un lloc fresc, sec i fosc, durant un mes.
Durant aquest mes aneu-ho remenant una mica cada 2  o  3 dies i veureu que poc a poc va agafant un color groguenc.
Passat el mes de maceració, coleu l’orujo i  feu un almívar: barregeu l’aigua i el sucre i porteu-ho a ebullició per aconseguir que el sucre quedi totalment diluït.   Quan estigui fred afegiu-lo a l’orujo.
Deixeu-ho reposar  2 o 3 dies i ja el podeu embotellar i consumir.

RECOMANACIONS:

Es recomana beure’l molt fred.
En lloc d’orujo també podeu fer servir vodka o qualsevol aiguardent de 40º i amb un gust neutre.
Si voleu que no sigui tant dolç podeu rebaixar la quantitat de sucre o posar-hi, durant la maceració de les peles, una mica de la part blanca, que hi donarà un punt amargant.
Aquest licor quedarà, al final, amb una graduació de 23/25º.  Si el voleu més fluix sols cal augmentar la quantitat d’aigua.



Comentaris

Les més populars