LIMONCELLO
LIMONCELLO
Avui entrem en
nou món, tant apassionant com la cuina.
Entrem en l’alquímia
de l’elaboració dels licors.
Anirem donant
algunes receptes, bàsicament de licors fets amb la tècnica de la
maceració. Perquè us els pugueu fer vosaltres mateixos.
INGREDIENTS:
- 1 l. d’orujo blanc de 40 º
- 10 llimones (millor si son ecològiques)
- ¾ de l. d’aigua mineral
- 750 gr. de sucre blanc.
ELABORACIÓ:
Renteu i peleu
les llimones, vigilant que no quedi la part blanca de la pela, ja que donaria
un toc amargant al licor.
Poseu-les dins
d’un pot esterilitzat i cobriu-les amb tot l’orujo. Tanqueu el pot hermèticament i deixeu-ho macerar en un lloc fresc, sec i
fosc, durant un mes.
Durant aquest
mes aneu-ho remenant una mica cada 2
o 3 dies i veureu que poc a poc
va agafant un color groguenc.
Passat el mes de
maceració, coleu l’orujo i feu un almívar:
barregeu l’aigua i el sucre i porteu-ho a ebullició per aconseguir que el sucre
quedi totalment diluït. Quan estigui fred afegiu-lo a l’orujo.
Deixeu-ho
reposar 2 o 3 dies i ja el podeu embotellar
i consumir.
RECOMANACIONS:
Es recomana
beure’l molt fred.
En lloc d’orujo
també podeu fer servir vodka o qualsevol aiguardent de 40º i amb un gust
neutre.
Si voleu que no
sigui tant dolç podeu rebaixar la quantitat de sucre o posar-hi, durant la maceració
de les peles, una mica de la part blanca, que hi donarà un punt amargant.
Aquest licor quedarà,
al final, amb una graduació de 23/25º. Si
el voleu més fluix sols cal augmentar la quantitat d’aigua.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada