TRONC DE NADAL.
TRONC DE NADAL.
Acabem
l’any amb un clàssic de la pastisseria catalana.
INGREDIENTS:
ü 4
ous sencers
ü 2
rovells d’ou
ü 100
gr. de sucre
ü La
pell d’una llimona ratllada
ü 100
gr. de farina
ü 400
gr. de cobertura de xocolata
ü 250
gr. de mantega
ü 250
gr. de sucre
ü ½
copa de conyac
ELABORACIÓ:
Prepareu
la massa del braç de gitano començant per separar les clares dels rovells en
els quatre ous sencers. Munteu les
clares a punt de neu i reserveu-les. En
un altre bol poseu-hi els sis rovells d’ou, 100 gr. de sucre i la llimona i
bateu-los fins que quedi esponjós.
Afegiu-hi la farina i remeneu fins que quedi integrada. Per acabar, afegiu-hi les clares muntades a
punt de neu, remenant, amb cura que no es desmuntin gaire. Estireu la massa resultant damunt d’una safata
coberta amb paper d’anar al forn, mirant que quedi d’un gruix aproximat d’un
centímetre. Coeu-ho al forn a 180º entre
12 i 14 minuts. Un cop cuita, traieu-la
del forn i deixeu-la refredar.
Per a
preparar la xocolata, poseu en un bol la cobertura de xocolata, la mantega i la
resta del sucre i feu-ho fondre tot al bany maria o al microones a potència
mínima.
Esteneu
la placa de braç de gitano, mulleu-la amb el conyac i cobriu-la totalment amb
força xocolata. Enrotlleu-lo com un braç
de gitano, poseu-lo damunt d’una plata de servir i cobriu-lo totalment amb la
resta de la xocolata. Poseu-ho a la
nevera fins que la xocolata hagi endurit.
I ja es pot menjar.
RECOMANACIONS:
La
decoració és important que recordi un tronc.
Feu unes aigües amb una forquilla damunt la xocolata quan comenci a
endurir, jugueu amb fruits secs o fruita confitada al damunt del tronc i una
mica de cacau en pols i sucre llustre, per donar una mica d’ambient nadalenc.
El
farcit el podeu substituir per crema o nata segons el vostre gust.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada