TRONC DE NADAL.


TRONC DE NADAL.




Acabem l’any amb un clàssic de la pastisseria catalana.

INGREDIENTS:

ü  4 ous sencers
ü  2 rovells d’ou
ü  100 gr. de sucre
ü  La pell d’una llimona ratllada
ü  100 gr. de farina
ü  400 gr. de cobertura de xocolata
ü  250 gr. de mantega
ü  250 gr. de sucre
ü  ½ copa de conyac

 ELABORACIÓ:

Prepareu la massa del braç de gitano començant per separar les clares dels rovells en els quatre ous sencers.  Munteu les clares a punt de neu i reserveu-les.  En un altre bol poseu-hi els sis rovells d’ou, 100 gr. de sucre i la llimona i bateu-los fins que quedi esponjós.  Afegiu-hi la farina i remeneu fins que quedi integrada.  Per acabar, afegiu-hi les clares muntades a punt de neu, remenant, amb cura que no es desmuntin gaire.  Estireu la massa resultant damunt d’una safata coberta amb paper d’anar al forn, mirant que quedi d’un gruix aproximat d’un centímetre.  Coeu-ho al forn a 180º entre 12 i 14 minuts.  Un cop cuita, traieu-la del forn i deixeu-la refredar.
Per a preparar la xocolata, poseu en un bol la cobertura de xocolata, la mantega i la resta del sucre i feu-ho fondre tot al bany maria o al microones a potència mínima.
Esteneu la placa de braç de gitano, mulleu-la amb el conyac i cobriu-la totalment amb força xocolata.  Enrotlleu-lo com un braç de gitano, poseu-lo damunt d’una plata de servir i cobriu-lo totalment amb la resta de la xocolata.  Poseu-ho a la nevera fins que la xocolata hagi endurit.  I ja es pot menjar.


RECOMANACIONS:

La decoració és important que recordi un tronc.  Feu unes aigües amb una forquilla damunt la xocolata quan comenci a endurir, jugueu amb fruits secs o fruita confitada al damunt del tronc i una mica de cacau en pols i sucre llustre, per donar una mica d’ambient nadalenc.
El farcit el podeu substituir per crema o nata segons el vostre gust.


Comentaris

Les més populars