LLONGANISSA DE XOCOLATA I CAFÈ
LLONGANISSA DE XOCOLATA I CAFÈ
Una
original i divertida forma de presentar un postra.
INGREDIENTS:
ü 100
gr. de sucre
ü 100
gr. de mantega
ü 100
gr. de cacau en pols
ü 200
gr. de galetes maria
ü 150
ml. de llet
ü 3
rovells d’ou
ü 1
tassa de cafè
ELABORACIÓ:
En un
bol i amb l’ajut d’una mà de morter, esmicoleu les galetes i reserveu-les. En un altre bol que pugui anar al foc, poseu
els rovells d’ou amb el sucre i bateu-los fins tenir una crema. En un pot al foc, escalfeu la llet i el cafè
junts fins que comenci a bullir. En
aquell moment, tireu-ho al bol on teniu els rovells i escalfeu-ho tot junt, tot
remenant fins tenir una crema. Vigileu
que no arribi a bullir. Un cop tingueu
la crema, retireu-la del foc i deixeu-la refredar. Després incorporeu-hi el cacau, la mantega i
les galetes tot remenant fins obtenir una crema uniforme. Deixeu-ho refredar uns 30 minuts a la
nevera. Passat aquest temps, amb l’ajut
de paper d’alumini o de film transparent, doneu-li forma de llonganissa i
poseu-lo a la nevera un mínim de 3 o 4 hores.
RECOMANACIONS:
Si
deixeu les galetes no gaire esmicolades, faran l’efecte del greix de la
llonganissa.
És
ideal per acompanyar amb coca, o fins i tot amb pa amb tomàquet.
Si es
tracta d’una llaminadura per a mainada, podeu fer servir cafè descafeïnat.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada