LLONGANISSA DE XOCOLATA I CAFÈ


LLONGANISSA DE XOCOLATA I CAFÈ



Una original i divertida forma de presentar un postra.

INGREDIENTS:

ü  100 gr. de sucre
ü  100 gr. de mantega
ü  100 gr. de cacau en pols
ü  200 gr. de galetes maria
ü  150 ml. de llet
ü  3 rovells d’ou
ü  1 tassa de cafè

 ELABORACIÓ:

En un bol i amb l’ajut d’una mà de morter, esmicoleu les galetes i reserveu-les.  En un altre bol que pugui anar al foc, poseu els rovells d’ou amb el sucre i bateu-los fins tenir una crema.  En un pot al foc, escalfeu la llet i el cafè junts fins que comenci a bullir.  En aquell moment, tireu-ho al bol on teniu els rovells i escalfeu-ho tot junt, tot remenant fins tenir una crema.  Vigileu que no arribi a bullir.  Un cop tingueu la crema, retireu-la del foc i deixeu-la refredar.  Després incorporeu-hi el cacau, la mantega i les galetes tot remenant fins obtenir una crema uniforme.  Deixeu-ho refredar uns 30 minuts a la nevera.  Passat aquest temps, amb l’ajut de paper d’alumini o de film transparent, doneu-li forma de llonganissa i poseu-lo a la nevera un mínim de 3 o 4 hores.

RECOMANACIONS:

Si deixeu les galetes no gaire esmicolades, faran l’efecte del greix de la llonganissa.
És ideal per acompanyar amb coca, o fins i tot amb pa amb tomàquet.
Si es tracta d’una llaminadura per a mainada, podeu fer servir cafè descafeïnat.

Comentaris

Les més populars