TEULES DE XOCOLATA I AMETLLA
TEULES DE XOCOLATA I AMETLLA
Les
teules es solen fer servir com guarniment de postres, però per elles mateixes
són, sens dubte, una galeta excel·lent.
INGREDIENTS:
ü
40 gr. de farina
ü
40 gr. de cacau en pols
ü
100 gr. d’ametlles en gra
ü
2 ous sencers
ü
2 clares d’ou
ü
80 gr. de mantega
ü
200 gr. de sucre
ü
Un polsim de sal
ELABORACIÓ:
Pre-escalfeu
el forn a 170º i torreu lleugerament les ametlles en gra durant uns 2 o 3
minuts. Deixeu-les refredar i
reserveu-les.
Poseu
en un bol els ous, les clares i el sucre i remeneu bé fins que estigui tot
barrejat. A continuació afegiu-hi la
farina, el cacau, la mantega prèviament desfeta i un polsim de sal. Remeneu-ho tot fins que sigui una crema
homogènia. Folreu una plata amb paper de
forn. Aboqueu-hi al damunt una cullerada
de pasta i escampeu-la amb la part del darrere de la cullera formant cercles de
6 o 7 centímetres de diàmetre.
Empolsineu amb granet d’ametlla ja torrat el damunt de cada cercle. Poseu la plata al forn i coeu-ho durant 8 o
10 minuts. Quan les traieu del foc,
abans que es refredin, poseu-les damunt d’alguna cosa que tingui forma rodona,
com per exemple un corró, una ampolla, un got..., per tal que agafin forma de
teula. Deixeu-les refredar totalment i
ja teniu les teules a punt.
RECOMANACIONS:
És
important tamisar el cacau i la farina a fi d’evitar grumolls.
A
l’hora d’enfornar les teules, no feu partides de més de 5 o 6 teules, ja que es
refreden molt ràpid, i si estan fredes no agafaran la forma.
Com ja
he dit al principi, es poden menjar soles o bé acompanyades amb gelat o
qualsevol altre postre.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada