TEULES DE XOCOLATA I AMETLLA


TEULES DE XOCOLATA I AMETLLA



Les teules es solen fer servir com guarniment de postres, però per elles mateixes són, sens dubte, una galeta excel·lent.

INGREDIENTS:

ü  40 gr. de farina
ü  40 gr. de cacau en pols
ü  100 gr. d’ametlles en gra
ü  2 ous sencers
ü  2 clares d’ou
ü  80 gr. de mantega
ü  200 gr. de sucre
ü  Un polsim de sal

ELABORACIÓ:

Pre-escalfeu el forn a 170º i torreu lleugerament les ametlles en gra durant uns 2 o 3 minuts.  Deixeu-les refredar i reserveu-les. 
Poseu en un bol els ous, les clares i el sucre i remeneu bé fins que estigui tot barrejat.  A continuació afegiu-hi la farina, el cacau, la mantega prèviament desfeta i un polsim de sal.  Remeneu-ho tot fins que sigui una crema homogènia.  Folreu una plata amb paper de forn.  Aboqueu-hi al damunt una cullerada de pasta i escampeu-la amb la part del darrere de la cullera formant cercles de 6 o 7 centímetres de diàmetre.  Empolsineu amb granet d’ametlla ja torrat el damunt de cada cercle.  Poseu la plata al forn i coeu-ho durant 8 o 10 minuts.  Quan les traieu del foc, abans que es refredin, poseu-les damunt d’alguna cosa que tingui forma rodona, com per exemple un corró, una ampolla, un got..., per tal que agafin forma de teula.  Deixeu-les refredar totalment i ja teniu les teules a punt.


 RECOMANACIONS:

És important tamisar el cacau i la farina a fi d’evitar grumolls.
A l’hora d’enfornar les teules, no feu partides de més de 5 o 6 teules, ja que es refreden molt ràpid, i si estan fredes no agafaran la forma.
Com ja he dit al principi, es poden menjar soles o bé acompanyades amb gelat o qualsevol altre postre.

Comentaris

Les més populars