FLAM DE “SALMOREJO” AMB BACALLÀ FUMAT
FLAM DE “SALMOREJO” AMB BACALLÀ FUMAT
Una
adaptació d’un plat típic de la cuina mediterrània molt popular a la província de Còrdova que refrescarà els
nostres menjars d’estiu.
INGREDIENTS:
ü 1 kg de
tomàquets madurs
ü 250
gr. de molla de pa
ü 250
cc d’oli d’oliva
ü 1
gra d’all
ü Una
copa petita de vinagre de vi
ü Sal
i pebre vermell
ü 200
gr. de bacallà fumat
ü 2
ous durs
ü 6
fulles de gelatina
ELABORACIÓ:
Per a preparar el “salmorejo” poseu en un recipient la molla de pa
coberta d’aigua i reserveu-la. Talleu els tomàquets a daus mitjans i
tritureu-los amb l’ajut d’una batedora mecànica
i després passeu-los per un colador xines per a treure la grana i les
pells. Afegiu a la polpa de tomàquet triturat el gra d’all, la molla de pa
escorreguda, l’oli i el vinagre, i torneu a triturar-ho fins que tingueu una
crema uniforma. Ajusteu de sal i pebre
al vostre gust i reserveu.
Poseu a rehidratar les fulles de gelatina amb aigua freda. Escalfeu mig
got d’aigua fins que estigui bullint, traieu-la del foc i afegiu-hi les fulles
de gelatina escorregudes, remeneu fins que estiguin desfetes i després
incorporeu-les al “salmorejo” també remenant amb energia perquè quedin ben
dissoltes.
Peleu i piqueu a daus petits els ous durs i ompliu amb ells el fons d’un
o de varis motlles de flam i acabeu d’
omplir-los amb el salmorejo.
Poseu-los a la nevera i deixeu-los refredar unes tres o quatre hores fins que tinguin consistència de flam.
Per a muntar el plat desemmotlleu els flams i poseu al damunt un bon
tall de bacallà fumat, amaniu-lo amb oli d’oliva i julivert picat i serviu
fresc.
RECOMANACIONS:
Podeu substituir el bacallà per pernil tallat a tires primes i l’ou dur
el podeu deixar fora del flam i servir-lo com a acompanyament.
L’autèntic salmorejo es fa sense gelatina i és una crema espessa molt
refrescant i nutritiva.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada