FLAM DE “SALMOREJO” AMB BACALLÀ FUMAT


FLAM DE “SALMOREJO” AMB BACALLÀ FUMAT



Una adaptació d’un plat típic de la cuina mediterrània molt popular a  la província de Còrdova que refrescarà els nostres menjars d’estiu.

INGREDIENTS:

ü  1 kg de tomàquets madurs
ü  250 gr. de molla de pa
ü  250 cc d’oli d’oliva
ü  1 gra d’all
ü  Una copa petita de vinagre de vi
ü  Sal i pebre vermell
ü  200 gr. de bacallà fumat
ü  2 ous durs
ü  6 fulles de gelatina

ELABORACIÓ:

Per a preparar el “salmorejo” poseu en un recipient la molla de pa coberta d’aigua i reserveu-la. Talleu els tomàquets a daus mitjans i tritureu-los amb l’ajut d’una batedora mecànica  i després passeu-los per un colador xines per a treure la grana i les pells. Afegiu a la polpa de tomàquet triturat el gra d’all, la molla de pa escorreguda, l’oli i el vinagre, i torneu a triturar-ho fins que tingueu una crema uniforma.  Ajusteu de sal i pebre al vostre gust i reserveu.
Poseu a rehidratar les fulles de gelatina amb aigua freda. Escalfeu mig got d’aigua fins que estigui bullint, traieu-la del foc i afegiu-hi les fulles de gelatina escorregudes, remeneu fins que estiguin desfetes i després incorporeu-les al “salmorejo” també remenant amb energia perquè quedin ben dissoltes.
Peleu i piqueu a daus petits els ous durs i ompliu amb ells el fons d’un o  de varis motlles de flam i acabeu d’ omplir-los amb el salmorejo.
Poseu-los a la nevera i deixeu-los refredar unes tres o quatre  hores fins que tinguin consistència de flam.
Per a muntar el plat desemmotlleu els flams i poseu al damunt un bon tall de bacallà fumat, amaniu-lo amb oli d’oliva i julivert picat i serviu fresc.

    RECOMANACIONS:

Podeu substituir el bacallà per pernil tallat a tires primes i l’ou dur el podeu deixar fora del flam i servir-lo com a acompanyament.
L’autèntic salmorejo es fa sense gelatina i és una crema espessa molt refrescant i nutritiva.
  


Comentaris

Les més populars