FIGUES AL VI
FIGUES AL VI
Cal
aprofitar moltes de les possibilitats que ens dona aquesta fruita de temporada
i aquesta és una forma de fer-ho que no us deixarà indiferents.
INGREDIENTS:
ü 350
g de figues
ü ½
litre de vi negre
ü 2 canons de canyella en branca
ü La
pela d'una llimona
ü La
pela d'una taronja
ü 150
g de mel
ELABORACIÓ:
L’elaboració
d’aquesta preparació és molt simple, es tracta de posar tots els ingredients en
una cassola i portar-ho a ebullició fins que les figues estiguin toves,
depenent de la mida de les figues el temps pot variar entre els 10 o 15
minuts. És important que el foc no sigui
gaire fort perquè les figues no es trenquin. Un cop estiguin cuites, retireu
les peles de la taronja, de la llimona i la canyella i guardeu les figues
cobertes amb el vi en un pot, i quan siguin fredes guardeu-les a la nevera.
RECOMANACIONS:
És
important que en el moment de la cocció
les figues estiguin cobertes per vi, si cal, podeu afegir-n’hi.
Cal
que les figues siguin de qualitat, tant si són les de coll de dama, com si són
breves tot depèn del que trobeu al mercat.
Aquestes
figues poden ser la base per moltes postres, les podeu acompanyar amb gelat,
amb nata, amb algun fruit sec com ametlles o cacauets picats i decorar-ho amb
alguna planta aromàtica com la menta.
Aquí
ho fem amb vi negre, però també es podria fer amb vi blanc.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada