COSTELLAM DE VEDELLA AL FORN


COSTELLAM DE VEDELLA AL FORN


Un plat contundent, de fàcil elaboració i ideal per la dinars de colles, per aquests proper dies de primavera i estiu.

INGREDIENTS:

  •        Un costellam de vedella (Xurrasco sencer)  de 2,5 kg aprox.
  •            6 patates
  •            2 cebes
  •           10 grans d’all
  •           Vi blanc
  •           Unes branques de romaní fresc
  •           Oli d’oliva
  •           Sal i pebre negre 

ELABORACIÓ:

Peleu les cebes, talleu-les en juliana i escampeu-les per la base d’una safata que pugui anar al forn. Peleu, renteu i talleu les patates en llesques no gaire gruixudes, i poseu-les damunt de la ceba.  Per acabar feu un tall a cada gra d’all i, sense pelar-los, escampeu-los també amb les patates i la ceba.  Per acabar poseu-hi les branques de romaní i cobriu les patates amb vi blanc.
Marqueu el costellam amb un ganivet, salpebreu-lo  i col·loqueu-lo al damunt de les patates, ruixant-lo amb una bona quantitat d’oli d’oliva.
Ja podeu posar la safata al forn.  Coeu-ho tot durant un hora aproximadament a 200 º.

RECOMANACIONS:

A la meitat de la cocció tombeu la carn.
Serviu-la tallant les costelles en el sentit de les barnilles i acompanyeu-les amb les patates, estan tan bones com la carn.



Comentaris

Les més populars