COSTELLAM DE VEDELLA AL FORN
COSTELLAM DE VEDELLA AL FORN
Un
plat contundent, de fàcil elaboració i ideal per la dinars de colles, per aquests
proper dies de primavera i estiu.
INGREDIENTS:
- Un costellam de vedella (Xurrasco sencer) de 2,5 kg aprox.
- 6 patates
- 2 cebes
- 10 grans d’all
- Vi blanc
- Unes branques de romaní fresc
- Oli d’oliva
- Sal i pebre negre
ELABORACIÓ:
Peleu
les cebes, talleu-les en juliana i escampeu-les per la base d’una safata que
pugui anar al forn. Peleu, renteu i talleu les patates en llesques no gaire gruixudes,
i poseu-les damunt de la ceba. Per
acabar feu un tall a cada gra d’all i, sense pelar-los, escampeu-los també amb
les patates i la ceba. Per acabar poseu-hi
les branques de romaní i cobriu les patates amb vi blanc.
Marqueu
el costellam amb un ganivet, salpebreu-lo
i col·loqueu-lo al damunt de les patates, ruixant-lo amb una bona
quantitat d’oli d’oliva.
Ja
podeu posar la safata al forn. Coeu-ho
tot durant un hora aproximadament a 200 º.
RECOMANACIONS:
A la
meitat de la cocció tombeu la carn.
Serviu-la
tallant les costelles en el sentit de les barnilles i acompanyeu-les amb les
patates, estan tan bones com la carn.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada