RISSOTTO DE MÚRGULES I VERDURES
RISSOTTO DE MÚRGULES I VERDURES
El
risotto es la tècnica que fan servir els italians per a coure l’arròs.
A
diferència d’altres formes de coure ens
dóna una textura més cremosa i en funció del ingredients, altament saborosa.
INGREDIENTS:
ü ½
kg d’arròs de gra curt
ü 2
pastanagues
ü 1
porro
ü 4
o 5 mongetes tendres
ü 2
carxofes
ü 1
ceba
ü 1
tomàquet petit
ü 10
múrgules assecades
ü 200
cl de crema de llet
ü 3
cullerades de formatge parmesà ratllat
ü 1
raig de salsa de soja
ü mantega
ü sal
i pebre
ELABORACIÓ:
Poseu
a rehidratar les múrgules amb aigua calenta una mitja hora.
En una
olla amb un litre d’aigua freda hi poseu, les pastanagues, les mongetes, les
carxofes, el porro i la ceba, tot tallat petit. Ho bulliu uns 15 minuts i
després ho escorreu i reserveu el brou.
En una
cassola fregiu, amb una cullerada de mantega, les verdures que heu bullit fins
que estiguin dauradetes, després hi incorporeu el tomàquet pelat i sense grana
i quan estigui cuit hi afegiu les múrgules escorregudes.
Ajunteu
el brou de les verdures amb l’aigua de rehidratar les múrgules i poseu-lo al
foc.
Tireu
l’arròs i remeneu. Després banyeu-lo amb
una mica de brou i remeneu. Quan l’arròs s’hagi begut el brou incorporeu-ne més, i així fins
que estigui cuit, sempre remenant de tant en tant per fer sortir el midó de
l’arròs.
Quan
estigui pràcticament cuit hi tireu la crema de llet, el formatge parmesà i el
raig de salsa de soja, rectifiqueu de sal i pebre i ja es pot menjar.
RECOMANACIONS:
Us
recomano que feu servir arròs bomba i que us mengeu el rissoto acabat de fer i
calent, és molt més bo.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada