RISSOTTO DE MÚRGULES I VERDURES


RISSOTTO DE MÚRGULES I VERDURES



El risotto es la tècnica que fan servir els italians per a coure l’arròs.
A diferència d’altres formes de coure  ens dóna una textura més cremosa i en funció del ingredients, altament  saborosa.

INGREDIENTS:

ü  ½ kg d’arròs de gra curt
ü  2 pastanagues
ü  1 porro
ü  4 o 5 mongetes tendres
ü  2 carxofes
ü  1 ceba
ü  1 tomàquet petit
ü  10 múrgules assecades
ü  200 cl de crema de llet
ü  3 cullerades de formatge parmesà ratllat
ü  1 raig de salsa de soja
ü  mantega
ü  sal i pebre

ELABORACIÓ:

Poseu a rehidratar les múrgules amb aigua calenta una mitja hora.
En una olla amb un litre d’aigua freda hi poseu, les pastanagues, les mongetes, les carxofes, el porro i la ceba, tot tallat petit. Ho bulliu uns 15 minuts i després ho escorreu i reserveu el brou.
En una cassola fregiu, amb una cullerada de mantega, les verdures que heu bullit fins que estiguin dauradetes, després hi incorporeu el tomàquet pelat i sense grana i quan estigui cuit hi afegiu les múrgules escorregudes.
Ajunteu el brou de les verdures amb l’aigua de rehidratar les múrgules i poseu-lo al foc.
Tireu l’arròs i remeneu.  Després banyeu-lo amb una mica de brou  i remeneu.  Quan l’arròs s’hagi  begut el brou incorporeu-ne més, i així fins que estigui cuit, sempre remenant de tant en tant per fer sortir el midó de l’arròs.
Quan estigui pràcticament cuit hi tireu la crema de llet, el formatge parmesà i el raig de salsa de soja, rectifiqueu de sal i pebre i ja es pot menjar.

RECOMANACIONS:

Us recomano que feu servir arròs bomba i que us mengeu el rissoto acabat de fer i calent, és molt més bo.

 

Comentaris

Les més populars