GRATINAT D’ESPINACS A LA CATALANA AMB BOLETS


GRATINAT D’ESPINACS A LA CATALANA AMB BOLETS


Incorporem el gratinat i els bolets a un plat típicament català.

INGREDIENTS:

  •   1 kg. d'espinacs
  •   ½ kg. de bolets variats
  •   2 cullerades de pinyons
  •   20 panses
  •   100 gr. de pernil
  •   ½ kg. de bolets variats
  •   Oli, sal i pebre
  •   Formatge per a gratinar

Per a la beixamel:

  •   1 l. de llet
  •   2 cullerades de farina
  •   2 cullerades de mantega
  •   1 cullerada de farina de ceps
  •   1 cullerada de cafè de nou moscada
  •   Sal i pebre

ELABORACIÓ:

Per a fer la beixamel poseu la mantega en un pot al foc.  Quan estigui desfeta afegiu-hi la nou moscada, la farina de ceps i la farina, tot remenant fins tenir una pasta homogènia.  Incorporeu-hi la llet calenta, tot remenant a fi de que no quedin grumolls.  Rectifiqueu de sal i pebre al vostre gust, i reserveu-la.
Bulliu els espinacs amb aigua i sal.  Un cop estiguin cuits, escorreu-los i reserveu-los.  Tireu les panses en una cassola amb un bon raig d’oli.  Quan comencin a inflar-se, afegiu-hi els bolets i els pinyons i coeu-los fins que els bolets hagin tret pràcticament tota la seva aigua.  Seguidament, afegiu-hi el pernil tallat a daus petits, i per acabar, els espinacs que heu cuit abans.  Remeneu-ho tot i coeu-ho uns cinc minuts.  cobriu-ho tot amb la beixamel, tireu-hi al damunt el formatge i gratineu-ho.

RECOMANACIONS:

Sempre és millor fer servir productes de temporada, però de vegades, si no coincideixen els productes que estem fent servir, en podeu utilitzar de congelats.

Comentaris

Les més populars