GRATINAT D’ESPINACS A LA CATALANA AMB BOLETS
GRATINAT D’ESPINACS A LA CATALANA AMB BOLETS
Incorporem el gratinat i els bolets a un plat
típicament català.
INGREDIENTS:
- 1 kg. d'espinacs
- ½ kg. de bolets variats
- 2 cullerades de pinyons
- 20 panses
- 100 gr. de pernil
- ½ kg. de bolets variats
- Oli, sal i pebre
- Formatge per a gratinar
Per a la beixamel:
- 1 l. de llet
- 2 cullerades de farina
- 2 cullerades de mantega
- 1 cullerada de farina de ceps
- 1 cullerada de cafè de nou moscada
- Sal i pebre
ELABORACIÓ:
Per a fer la beixamel poseu la mantega en un pot al
foc. Quan estigui desfeta afegiu-hi la
nou moscada, la farina de ceps i la farina, tot remenant fins tenir una pasta
homogènia. Incorporeu-hi la llet
calenta, tot remenant a fi de que no quedin grumolls. Rectifiqueu de sal i pebre al vostre gust, i
reserveu-la.
Bulliu els espinacs amb aigua i sal. Un cop estiguin cuits, escorreu-los i
reserveu-los. Tireu les panses en una
cassola amb un bon raig d’oli. Quan
comencin a inflar-se, afegiu-hi els bolets i els pinyons i coeu-los fins que
els bolets hagin tret pràcticament tota la seva aigua. Seguidament, afegiu-hi el pernil tallat a
daus petits, i per acabar, els espinacs que heu cuit abans. Remeneu-ho tot i coeu-ho uns cinc
minuts. cobriu-ho tot amb la beixamel,
tireu-hi al damunt el formatge i gratineu-ho.
RECOMANACIONS:
Sempre és millor fer servir productes de temporada,
però de vegades, si no coincideixen els productes que estem fent servir, en
podeu utilitzar de congelats.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada