SEPIETES ESTOFADES AMB BOLETS


SEPIETES ESTOFADES AMB BOLETS


La sèpia sempre dóna molt joc per fer plats de mar i muntanya i aquest és un exemple clar.

INGREDIENTS:

ü  ½ kg de sèpies petites i netes
ü  ½ kg  de bolets variats
ü  Un pebrot vermell i un de verd escalivats
ü  4 o 5 patates de mida petita
ü  Una ceba
ü  Un got de vi blanc sec
ü  Un tomàquet madur
ü  6 ametlles torrades
ü  6 avellanes torrades
ü  Un gra d’all
ü  Julivert fresc
ü  Sal, pebre blanc
ü  Oli d’oliva

 ELABORACIÓ:

Poseu les patates, amb pela, a coure en una olla tapada, amb una mica d’aigua i sal. Un cop cuites reserveu-les.
En una cassola  amb un bon raig d’oli saltegeu els bolets prèviament salpebrats i quan estiguin cuits els reserveu.
En el mateix oli fregiu la sèpia i un cop cuita també la reserveu.
Dins la mateixa cassola fregiu primer la ceba tallada petita i després afegiu el tomàquet, un cop estigui tot cuit incorporeu-hi la sèpia, els bolets, els pebrots escalivats i les patates pelades i tallades a llesques una mica gruixudes, el got de vi i ho deixeu reduir.
Prepareu una picada amb les ametlles, les avellanes, el gra d’all i una mica de julivert i quan hagi reduït el vi i no faci olor d’alcohol, incorporeu-la a la cassola, rectifiqueu de sal i pebre i deixeu-lo coure tot plegat uns cinc minuts més.
Empolsineu amb una mica de julivert picat i ja es pot menjar.

RECOMANACIONS:

Si no és temporada de bolets, els podeu fer servir confitats o congelats.
Si són congelats els deixeu descongelar i feu la recepta com si fossin frescos i si són confitats no caldrà coure’ls, quan fregiu la sèpia els afegiu i ho fregiu tot plegat uns minutets.  

Comentaris

Les més populars