SEPIETES ESTOFADES AMB BOLETS
SEPIETES ESTOFADES AMB BOLETS
La sèpia sempre dóna molt joc per
fer plats de mar i muntanya i aquest és un exemple clar.
INGREDIENTS:
ü ½ kg de sèpies petites i
netes
ü ½ kg de bolets variats
ü Un pebrot vermell i un de
verd escalivats
ü 4 o 5 patates de mida
petita
ü Una ceba
ü Un got de vi blanc sec
ü Un tomàquet madur
ü 6 ametlles torrades
ü 6 avellanes torrades
ü Un gra d’all
ü Julivert fresc
ü Sal, pebre blanc
ü Oli d’oliva
ELABORACIÓ:
Poseu les patates, amb pela, a
coure en una olla tapada, amb una mica d’aigua i sal. Un cop cuites
reserveu-les.
En una cassola amb un bon raig d’oli saltegeu els bolets
prèviament salpebrats i quan estiguin cuits els reserveu.
En el mateix oli fregiu la sèpia
i un cop cuita també la reserveu.
Dins la mateixa cassola fregiu
primer la ceba tallada petita i després afegiu el tomàquet, un cop estigui tot
cuit incorporeu-hi la sèpia, els bolets, els pebrots escalivats i les patates
pelades i tallades a llesques una mica gruixudes, el got de vi i ho deixeu
reduir.
Prepareu una picada amb les
ametlles, les avellanes, el gra d’all i una mica de julivert i quan hagi reduït
el vi i no faci olor d’alcohol, incorporeu-la a la cassola, rectifiqueu de sal
i pebre i deixeu-lo coure tot plegat uns cinc minuts més.
Empolsineu amb una mica de julivert
picat i ja es pot menjar.
RECOMANACIONS:
Si no és temporada de bolets, els
podeu fer servir confitats o congelats.
Si són congelats els deixeu
descongelar i feu la recepta com si fossin frescos i si són confitats no caldrà
coure’ls, quan fregiu la sèpia els afegiu i ho fregiu tot plegat uns
minutets.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada