ARRÒS AMB CARAGOLS I CEPS
ARRÒS AMB CARAGOLS I CEPS
Ens
acostem a l’època dels bolets i convé ampliar la forma de treure’ls-hi el màxim
profit. Avui els acompanyarem amb
caragols i arròs.
INGREDIENTS:
- 400
g d’arròs
- ½
pebrot verd
- ½
pebrot vermell
- 1
tomàquet madur
- 300
g de caragols cuits
- 300
g de ceps
- Brou
- 100
g de xoriç
- 100
g de cansalada
- All,
julivert
- 1
ceba mitjana
- Sal
i pebre
ELABORACIÓ:
En
primer lloc, coeu els caragols després de rentar-los amb aigua i sal, perquè
treguin les baves. Un cop cuits
escorreu-los i reserveu una mica del brou, aproximadament ¼ de litre. Sofregiu la ceba tallada petita amb una mica
d’oli. Quan sigui transparent afegiu-hi
el xoriç, la cansalada, els pebrots i el tomàquet, tot tallat a daus petits. Quan estigui daurat i afegiu-hi els ceps i
els caragols escorreguts. Remeneu-ho bé
i tireu-hi la picada d’all i julivert i l’arròs. Deixeu-ho uns dos minuts i tireu-li els ¾ de
litre de brou i el quart de litre de brou dels caragols que teníeu
reservat. Quan tireu el brou cal tenir
en compte que aquest ha d’estar bullint.
Quan estigui cuit ja es pot menjar.
RECOMANACIONS:
Jo
personalment recomano fer servir arròs bomba, però cadascú que faci servir el
que més li agradi.
Si no
teniu ceps frescos, podeu utilitzar-ne de deshidratats. En aquest cas poseu-los
amb aigua un parell d’hores i ja els podeu fer servir. A més si l’aigua de
rehidratar-los l’afegiu al brou, potenciarà molt més el sabor.
Si us
agrada l’arròs caldós augmenteu la quantitat de brou.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada