ARRÒS AMB CARAGOLS I CEPS

 

ARRÒS AMB CARAGOLS I CEPS

 

Ens acostem a l’època dels bolets i convé ampliar la forma de treure’ls-hi el màxim profit.  Avui els acompanyarem amb caragols i arròs.

 

INGREDIENTS:

 

  •   400 g d’arròs
  •   ½ pebrot verd
  •   ½ pebrot vermell
  •   1 tomàquet madur
  •   300 g de caragols cuits
  •   300 g de ceps
  •   Brou
  •   100 g de xoriç
  •   100 g de cansalada
  •   All, julivert
  •   1 ceba mitjana
  •   Sal i pebre

 

ELABORACIÓ:

En primer lloc, coeu els caragols després de rentar-los amb aigua i sal, perquè treguin les baves.  Un cop cuits escorreu-los i reserveu una mica del brou, aproximadament ¼ de litre.  Sofregiu la ceba tallada petita amb una mica d’oli.  Quan sigui transparent afegiu-hi el xoriç, la cansalada, els pebrots i el tomàquet,  tot tallat a daus petits.  Quan estigui daurat i afegiu-hi els ceps i els caragols escorreguts.  Remeneu-ho bé i tireu-hi la picada d’all i julivert i l’arròs.  Deixeu-ho uns dos minuts i tireu-li els ¾ de litre de brou i el quart de litre de brou dels caragols que teníeu reservat.  Quan tireu el brou cal tenir en compte que aquest ha d’estar bullint.  Quan estigui cuit ja es pot menjar.

 

RECOMANACIONS:

Jo personalment recomano fer servir arròs bomba, però cadascú que faci servir el que més li agradi.

Si no teniu ceps frescos, podeu utilitzar-ne de deshidratats. En aquest cas poseu-los amb aigua un parell d’hores i ja els podeu fer servir. A més si l’aigua de rehidratar-los l’afegiu al brou, potenciarà molt més el sabor.

Si us agrada l’arròs caldós augmenteu la quantitat de brou.

 

 

 

 

 

Comentaris

Les més populars