COCA DE CALÇOTS
COCA DE CALÇOTS
Temps
de calçots i sempre estarem disposats a fer noves aportacions per a gaudir
d’aquesta meravellós i tant nostre producte.
INGREDIENTS:
- 1 placa de pasta de full
- 4 cullerades de salsa de calçots
- 1 dotzena d’olives negres
- ½ dotzena de calçots cuits
- 1 ou
Per a
la salsa de calçots:
- 50 gr. d’ametlles
- 50 gr. d’avellanes
- 1 nyora
- 1 bitxo
- 1 ceba
- 1 tomàquet escalivat
- 3 grans d’all escalivats
- 1 llesca de pa fregit
- pebre vermell dolç
- vinagre
- oli d’oliva
- sal i pebre
ELABORACIÓ:
En
primer lloc feu la salsa: Poseu en un morter les avellanes, les ametlles, i el
pa fregit. Ho aixafeu tot i quan estigui ben aixafat hi tireu la ceba, el tomàquet i els alls confitats, la
carn de la nyora rehidratada, el bitxo, el pebre vermell, la sal i el pebre. Un
cop tot estigui ben aixafat hi tireu el vinagre i després l’oli poc a poc com
si féssiu una maionesa. La quantitat de vinagre serà segons el gust de cadascú
i la quantitat d’oli segons la densitat que us calgui.
Per a
fer la coca esteneu la placa de full i punxeu-la amb l’ajut d’una forquilla,
exceptuant uns tres centímetres a tot el perímetre. Després pinteu tota la part interior que
prèviament heu punxat, amb la salsa de calçots.
Escampeu al damunt els calçots i per acabar, les olives. Pinteu amb ou sencer batut tot el vol de la
coca que no s’havia punxat ni té salsa i poseu-ho al forn durant 20 minuts a
180º. Deixeu-ho refredar i ja es pot
menjar.
Aquesta
recepta és ideal per aprofitar calçots cuits que us hagin pogut sobrar d’una
calçotada.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada