COCA DE CALÇOTS


COCA DE CALÇOTS

 
Temps de calçots i sempre estarem disposats a fer noves aportacions per a gaudir d’aquesta meravellós i tant nostre producte.

INGREDIENTS:

  • 1 placa de pasta de full
  • 4 cullerades de salsa de calçots
  • 1 dotzena d’olives negres
  • ½ dotzena de calçots cuits
  • 1 ou

 Per a la salsa de calçots:

  • 50 gr. d’ametlles
  • 50 gr. d’avellanes
  • 1 nyora
  • 1 bitxo
  • 1 ceba
  • 1 tomàquet escalivat
  • 3 grans d’all escalivats
  • 1 llesca de pa fregit
  • pebre vermell dolç
  • vinagre
  • oli d’oliva
  • sal i pebre

 ELABORACIÓ:

En primer lloc feu la salsa:   Poseu en  un morter les avellanes, les ametlles, i el pa fregit. Ho aixafeu tot i quan estigui ben aixafat hi tireu  la ceba, el tomàquet i els alls confitats, la carn de la nyora rehidratada, el bitxo, el pebre vermell, la sal i el pebre. Un cop tot estigui ben aixafat hi tireu el vinagre i després l’oli poc a poc com si féssiu una maionesa. La quantitat de vinagre serà segons el gust de cadascú i la quantitat d’oli segons la densitat que us calgui.

Per a fer la coca esteneu la placa de full i punxeu-la amb l’ajut d’una forquilla, exceptuant uns tres centímetres a tot el perímetre.  Després pinteu tota la part interior que prèviament heu punxat, amb la salsa de calçots.  Escampeu al damunt els calçots i per acabar, les olives.  Pinteu amb ou sencer batut tot el vol de la coca que no s’havia punxat ni té salsa i poseu-ho al forn durant 20 minuts a 180º.  Deixeu-ho refredar i ja es pot menjar.

Aquesta recepta és ideal per aprofitar calçots cuits que us hagin pogut sobrar d’una calçotada.


Comentaris

Les més populars