TRUITA DE PATATES AMB SALSA DE BRAVES I CEBA CARAMEL·LITZADA
TRUITA DE PATATES AMB SALSA DE BRAVES I CEBA CARAMEL·LITZADA
Dijous llarder, inici del carnaval i dia de menjar
botifarres i truites. Una recepta que fa
mes agosarada i “carnavalera”
la clàssica truita de patates.
INGREDIENTS:
Per a la truita
- 6 ous
- ½ kg de patates
- 2 grans d’all
- Oli, sal i pebre
Per a la ceba caramel·litzada
- 1/2 kg de ceba
- 50 gr. de mantega
- 50 gr. de sucre morè
- 100 ml de vi negre
- 50 ml de vinagre
Per a la salsa de braves
- 3 cullerades de maionesa
- 4 cullerades de ketchup
- Tabasco al gust
ELABORACIÓ:
Per a fer la truita, peleu les patates i talleu-les
a daus petits, salpebreu-les i coeu-les
amb oli abundant i a foc suau. A mida que les patates es vagin coent, aprofiteu
per anar aixafant-les amb una forquilla fins que pràcticament les tingueu
desfetes. Traieu-les del foc i escorreu-les per a treure el màxim d’oli.
Peleu i piqueu el més fi possible el alls i
reserveu-los.
Bateu els ous en un bol i incorporeu-hi els alls
picats i la patata cuita, remeneu-ho tot per que quedi uniforma rectifiqueu de sal i pebre i feu la truita en
una paella antiadherent amb unes gotetes d’oli.
Un cop tingueu la truita feta reserveu-la calenta.
Per a fer la ceba caramel·litzada, talleu-la a
juliana i poseu-la en una paella amb la mantega i un polsim de sal, i coeu-la a
foc lent i tapada fins que estigui transparent (aproximadament uns 15 minuts). Incorporeu-hi el sucre, el vinagre i el vi i
coeu-ho tot plegat fins que quedi de textura de melmelada. Retireu-la del foc i reserveu-la calenta.
Per a fer la salsa, emulsioneu tots els
ingredients.
Per a muntar el plat, poseu la ceba a la base, al
damunt la truita i per acabar cobriu la truita amb la salsa, empolsineu amb
julivert picat i ja es pot servir.
RECOMANACIONS:
Aquesta recepta de salsa brava es molt fàcil de fer
i de resultat excel·lent però en altres receptes ja en farem d’altres més
elaborades.
La truita es pot fer amb ceba, però a mi
personalment m’agrada més amb all.
Evidentment és una recepta ideal per a servir com a
pinxo. I si se n’han de fer molts podeu fer la truita al forn en lloc de fer-la
en una paella.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada