TRUITA DE PATATES AMB SALSA DE BRAVES I CEBA CARAMEL·LITZADA


TRUITA DE PATATES AMB SALSA DE BRAVES I CEBA CARAMEL·LITZADA



Dijous llarder, inici del carnaval i dia de menjar botifarres i truites.  Una recepta que fa mes agosarada  i  “carnavalera”  la clàssica truita de patates.

INGREDIENTS:

Per a la truita

  •          6 ous
  •          ½ kg de patates
  •           2  grans d’all
  •           Oli, sal  i pebre

Per a la ceba caramel·litzada

  •   1/2 kg de ceba
  •   50 gr. de mantega
  •   50 gr. de sucre morè
  •   100 ml de vi negre
  •   50 ml de vinagre

Per a la salsa de braves

  •   3 cullerades de maionesa
  •   4 cullerades de ketchup
  •  Tabasco al gust

ELABORACIÓ:

Per a fer la truita, peleu les patates i talleu-les a daus petits,  salpebreu-les i coeu-les amb oli abundant i a foc suau. A mida que les patates es vagin coent, aprofiteu per anar aixafant-les amb una forquilla fins que pràcticament les tingueu desfetes. Traieu-les del foc i escorreu-les per a treure el màxim d’oli.
Peleu i piqueu el més fi possible el alls i reserveu-los.
Bateu els ous en un bol i incorporeu-hi els alls picats i la patata cuita, remeneu-ho tot per que quedi uniforma  rectifiqueu de sal i pebre i feu la truita en una paella antiadherent amb unes gotetes d’oli.  Un cop tingueu la truita feta reserveu-la calenta.
Per a fer la ceba caramel·litzada, talleu-la a juliana i poseu-la en una paella amb la mantega i un polsim de sal, i coeu-la a foc lent i tapada fins que estigui transparent (aproximadament uns 15 minuts).  Incorporeu-hi el sucre, el vinagre i el vi i coeu-ho tot plegat fins que quedi de textura de melmelada.  Retireu-la del foc i reserveu-la calenta.
Per a fer la salsa, emulsioneu tots els ingredients.
Per a muntar el plat, poseu la ceba a la base, al damunt la truita i per acabar cobriu la truita amb la salsa, empolsineu amb julivert picat i ja es pot servir.

RECOMANACIONS:

Aquesta recepta de salsa brava es molt fàcil de fer i de resultat excel·lent però en altres receptes ja en farem d’altres més elaborades.
La truita es pot fer amb ceba, però a mi personalment m’agrada més amb all.
Evidentment és una recepta ideal per a servir com a pinxo. I si se n’han de fer molts podeu fer la truita al forn en lloc de fer-la en una paella.



Comentaris

Les més populars