TONYINA AMB ESCABETX DE CEPS I MEL

TONYINA AMB ESCABETX DE CEPS I MEL




 Aquest és un plat d’aquells que si el tasteu segur que el tornareu a fer.
Està basat en una idea d’en Santi Santamaría.  Originalment estava fet amb bromoses, però la facilitat per trobar els ceps durant tot l’any, em va portar a fer aquesta prova. Us recomano que ho tasteu.

 INGREDIENTS:

ü  Dos talls de tonyina de dos dits de gruix
ü  200 gr, de ceps (ara poden ser congelats)
ü  2 cebes mitjanes
ü  4 cullerades de sofregit de tomàquet
ü  2 cullerades de mel
ü  una culleradeta de vinagre
ü  Oli de girasol o oliva de 0.4º
ü  Una fulla de gelatina
ü  Sal i pebre

 ELABORACIÓ:

Tallarem la ceba molt petita i la posarem a un bol amb la mel i una mica d’oli per estovar-la i ho reservarem. En un pot amb un dit d’aigua bullint, hi tirem els ceps (si són frescos 5 o 8 segons, si són congelats fins que estiguin descongelats).
Els traurem però guardant l’aigua on els hem escaldat. Els tallarem petits i els afegirem a la ceba amb mel. Ho remenarem amb cura de no trencar gaire els ceps, després incorporarem el tomàquet i per acabar dissoldrem la gelatina amb l’aigua d’escaldar els ceps i també ho afegirem a la salsa, remenant perquè tot quedi ben lligat i rectificarem de sal i pebre.
Ara farem la tonyina. Si els talls són molt grans, els tallarem en uns daus de 150/200 gr., els salpebrarem i els courem a una planxa molt calenta, marcant tots el costats, però tenint cura de no fer-la gaire. (això segons el gust de cadascú). Un cop cuita la posarem al plat i la cobrirem amb una bona ració de vinagreta. Ja es pot menjar.

 RECOMANACIONS:

 Aquest plat també es pot menjar fred, courem una mica més la tonyina i la deixarem macerar a la nevera dins de la vinagreta.
Per guarnir el plat li donarem un toc de verd, si és calent, una mica de julivert, i si es fred, una mica d’escarola.

Comentaris

Les més populars