TONYINA AMB ESCABETX DE CEPS I MEL
TONYINA AMB ESCABETX DE CEPS I MEL
Està basat en una idea d’en Santi Santamaría. Originalment estava fet amb bromoses, però la
facilitat per trobar els ceps durant tot l’any, em va portar a fer aquesta
prova. Us recomano que ho tasteu.
INGREDIENTS:
ü
Dos talls de tonyina de dos dits de gruix
ü
200 gr, de ceps (ara poden ser congelats)
ü
2 cebes mitjanes
ü
4 cullerades de sofregit de tomàquet
ü
2 cullerades de mel
ü
una culleradeta de vinagre
ü
Oli de girasol o oliva de 0.4º
ü
Una fulla de gelatina
ü
Sal i pebre
ELABORACIÓ:
Tallarem la ceba molt petita i la posarem a un bol
amb la mel i una mica d’oli per estovar-la i ho reservarem. En un pot amb un
dit d’aigua bullint, hi tirem els ceps (si són frescos 5 o 8 segons, si són
congelats fins que estiguin descongelats).
Els traurem però guardant l’aigua on els hem
escaldat. Els tallarem petits i els afegirem a la ceba amb mel. Ho remenarem
amb cura de no trencar gaire els ceps, després incorporarem el tomàquet i per
acabar dissoldrem la gelatina amb l’aigua d’escaldar els ceps i també ho
afegirem a la salsa, remenant perquè tot quedi ben lligat i rectificarem de sal
i pebre.
Ara farem la tonyina. Si els talls són molt grans,
els tallarem en uns daus de 150/200 gr., els salpebrarem i els courem a una
planxa molt calenta, marcant tots el costats, però tenint cura de no fer-la
gaire. (això segons el gust de cadascú). Un cop cuita la posarem al plat i la
cobrirem amb una bona ració de vinagreta. Ja es pot menjar.
RECOMANACIONS:
Aquest plat
també es pot menjar fred, courem una mica més la tonyina i la deixarem macerar
a la nevera dins de la vinagreta.
Per guarnir el plat li donarem un toc de verd, si
és calent, una mica de julivert, i si es fred, una mica d’escarola.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada