GAMBES DE PALAMÓS AMB ALL I JULIVERT

 

GAMBES DE PALAMÓS  AMB ALL I JULIVERT

A casa tenim una meravella gastronòmica, les gambes pescades a la costa del Baix Empordà, són un dels millors regals que ens dona el mar.  No cal cuinar-les  gaire, només amb una mica de sal i una planxa ja en tenim prou, però avui faré un proposta que pot donar una idea més per a l’elaboració d’aquest gran marisc.

INGREDIENTS:

·       ½ kg de gambes vermelles mitjanes
·         Sal
·         Oli
·         All i julivert

ELABORACIÓ:

Poseu en un pot per a batedora mecànica una cabeça d’alls pelada i un manat de fulles de julivert. Cobriu-ho amb oli d’oliva i tritureu-ho fins que sigui fi. Reserveu-ho.

Saleu les gambes, poseu un raig d’oli en una paella i, quan sigui calenta, afegiu-hi una cullerada del preparat d’all i julivert i les gambes. Salteu-les un parell de minuts i retireu-les.

Serviu-les calentes i tireu per damunt el suc que ha quedat a la paella.


Guardeu el preparat d’all i Julivert sobrant en un pot. Vigileu que quedi cobert amb oli i, si el teniu tapat a la nevera, dura molt de temps i el podeu anar fent servir per mil plats, des de peix i marisc, a llegums i verdures. Sempre donarà un toc especial.

També podeu flamejar les gambes amb una mica de conyac, però personalment trobo que són tan bones que com menys disfressem el seu sabor molt millor.

I no oblideu sucar-hi pa al suquet que deixen les gambes i xuclar els caps. És un bé de deu.

Comentaris

Les més populars