GAMBES DE PALAMÓS AMB ALL I JULIVERT
GAMBES DE PALAMÓS AMB ALL I JULIVERT
A casa tenim una meravella gastronòmica, les gambes pescades a la costa del Baix Empordà, són un dels millors regals que ens dona el mar. No cal cuinar-les gaire, només amb una mica de sal i una planxa ja en tenim prou, però avui faré un proposta que pot donar una idea més per a l’elaboració d’aquest gran marisc.INGREDIENTS:
· ½ kg de gambes vermelles mitjanes· Sal
· Oli
· All i julivert
ELABORACIÓ:
Poseu
en un pot per a batedora mecànica una cabeça d’alls pelada i un manat de fulles
de julivert. Cobriu-ho amb oli d’oliva i tritureu-ho fins que sigui fi. Reserveu-ho.
Saleu
les gambes, poseu un raig d’oli en una paella i, quan sigui calenta, afegiu-hi
una cullerada del preparat d’all i julivert i les gambes. Salteu-les un parell
de minuts i retireu-les.
Serviu-les
calentes i tireu per damunt el suc que ha quedat a la paella.
Guardeu
el preparat d’all i Julivert sobrant en un pot. Vigileu que quedi cobert amb
oli i, si el teniu tapat a la nevera, dura molt de temps i el podeu anar fent
servir per mil plats, des de peix i marisc, a llegums i verdures. Sempre donarà
un toc especial.
També
podeu flamejar les gambes amb una mica de conyac, però personalment trobo que
són tan bones que com menys disfressem el seu sabor molt millor.
I
no oblideu sucar-hi pa al suquet que deixen les gambes i xuclar els caps. És un
bé de deu.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada