SOPETA DE XATONADA
SOPETA DE XATONADA
El més
de febrer és el dels calçots, el xató i també de les sopes, doncs perquè no fer
una sopa de xató. (Basat en una idea de
Carme Ruscalleda)
INGREDIENTS:
ü 1 litre
d’aigua
ü 50
gr. d’oli d’oliva
ü 50
gr. de pa de sopa
ü 1
fulla d’escarola
ü 100
gr. de salsa de xató
ELABORACIÓ:
Poseu
l’oli en una olla. Quan estigui calent
tireu-hi la fulla d’escarola tallada petita i fregiu-la lleugerament. Afegiu-hi el pa i fregiu-ho tot plegat uns 30
segons. Incorporeu-hi la salsa de xató i
l’aigua. Quan arranqui el bull, coeu la
sopa a foc lent uns 3 minuts.
Tritureu-la amb una batedora mecànica i passeu-ho pel colador xinès
perquè quedi fina. Rectifiqueu de sal i
ja es pot servir.
RECOMANACIONS:
Per
donar més consistència a la sopa, podeu fer una truita de calçots, tallar-la a
daus petits i afegir-la-hi.
Si no
és temps de calçots, podeu fer la truita amb olives, amb anxoves o amb bacallà.
O
encara millor, una de cada i poseu a cada plat daus de les diferents truites
amb la sopa.
De cara
al bon temps, aquesta sopa també queda molt bé freda com si fos un gaspatxo.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada