SOPETA DE XATONADA


SOPETA DE XATONADA



El més de febrer és el dels calçots, el xató i també de les sopes, doncs perquè no fer una sopa de xató.   (Basat en una idea de Carme Ruscalleda)


INGREDIENTS:

ü  1 litre d’aigua
ü  50 gr. d’oli d’oliva
ü  50 gr. de pa de sopa
ü  1 fulla d’escarola
ü  100 gr. de salsa de xató

 ELABORACIÓ:

Poseu l’oli en una olla.  Quan estigui calent tireu-hi la fulla d’escarola tallada petita i fregiu-la lleugerament.  Afegiu-hi el pa i fregiu-ho tot plegat uns 30 segons.  Incorporeu-hi la salsa de xató i l’aigua.  Quan arranqui el bull, coeu la sopa a foc lent uns 3 minuts.  Tritureu-la amb una batedora mecànica i passeu-ho pel colador xinès perquè quedi fina.  Rectifiqueu de sal i ja es pot servir.

 RECOMANACIONS:

Per donar més consistència a la sopa, podeu fer una truita de calçots, tallar-la a daus petits i afegir-la-hi. 
Si no és temps de calçots, podeu fer la truita amb olives, amb anxoves o amb bacallà.
O encara millor, una de cada i poseu a cada plat daus de les diferents truites amb la sopa.
De cara al bon temps, aquesta sopa també queda molt bé freda com si fos un gaspatxo.

Comentaris

Les més populars