MÚRGOLES FARCIDES DE FOIE
MÚRGOLES FARCIDES DE FOIE
I si parlem de bolets de primavera, la múrgola es el rei. I acompanyat o
farcit de foie és un plat digne del millor gourmet
INGREDIENTS:
Per a les múrgoles farcides:
- 8 Múrgoles prou grans per poder fer-les farcides
- 100 gr. de botifarra
- 100 gr. de foie fresc i net
- Un parell d’escalunyes
- Una cullerada de pinyons
- Mantega
- Sal i pebre
Per a la salsa:
- 50 gr. de foie fresc i net
- ½ l de brou d’au
- 3 o 4 escalunyes
- 1 cullerada de farina
- 1 cullerada de mantega
- Una cullerada de fons de carn
ELABORACIÓ:
Per a fer la salsa, fregiu les escalunyes tallades petites amb la de
mantega, quan estiguin transparents, afegiu-hi el foie, tallat a dauets.
Fregiu-ho una mica i després incorporeu-hi el fons de carn i la farina,
lligant-ho tot per fer una base de “velouté”. Després incorporeu-hi el brou i
remeneu-ho per desfer els grumolls. Quan tingui una textura de crema, traieu-lo
del foc i passeu-hi la batedora mecànica
per acabar d’afinar la salsa. Rectifiqueu
de sal i pebre i reserveu-la en calent
Per a fer les múrgoles, feu-les bullir uns 15 minuts amb aigua amb sal,
després escorreu-les i llenceu l’aigua.
En una paella desfeu la mantega, fregiu una mica els pinyons i
reserveu-los; després un cop cuita la botifarra esmicolada, reserveu-la. A la
mateixa paella fregiu les escalunyes i quan siguin transparents incorporeu-hi
la botifarra i el foie. Quan el foie estigui cuit poseu-ho tot en un pot per a
batedora mecànica i feu una crema espessa. Rectifiqueu de sal i pebre, afegiu-hi els
pinyons i ompliu una mànega pastissera que anirà bé per omplir les múrgoles.
Talleu les tiges de les múrgoles i les múrgoles petites a daus i fregiu-les
una mica.
Ompliu les múrgoles grans amb la crema de foie i botifarra que teniu
reservada Marqueu-les uns minuts en una
cassola amb una nou de mantega. Incorporeu-hi els tallets de tija, les múrgoles
petites i la salsa i coeu-ho tot plegat uns 10 minuts més. I ja es pot menjar.
RECOMACIONS:
Si es fa amb múrgoles deshidratades, poseu-les amb aigua per
rehidratar-les i després llenceu l’aigua. Si són molt grans també cal
bullir-les uns minuts, sinó no cal.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada