MÚRGOLES FARCIDES DE FOIE


MÚRGOLES FARCIDES DE FOIE




I si parlem de bolets de primavera, la múrgola es el rei. I acompanyat o farcit de foie és un plat digne del millor gourmet

INGREDIENTS:

Per a les múrgoles farcides:

  •            8  Múrgoles prou grans per poder fer-les farcides
  •            100 gr. de botifarra
  •            100 gr. de foie fresc i net
  •            Un parell d’escalunyes
  •            Una cullerada de pinyons
  •            Mantega
  •            Sal i pebre

Per a la salsa:

  •            50 gr. de foie fresc i net
  •            ½ l de brou d’au
  •            3 o 4 escalunyes
  •            1 cullerada de farina
  •            1 cullerada de mantega
  •            Una cullerada de fons de carn

 ELABORACIÓ:

Per a fer la salsa, fregiu les escalunyes tallades petites amb la de mantega, quan estiguin transparents, afegiu-hi el foie, tallat a dauets. Fregiu-ho una mica i després incorporeu-hi el fons de carn i la farina, lligant-ho tot per fer una base de “velouté”. Després incorporeu-hi el brou i remeneu-ho per desfer els grumolls. Quan tingui una textura de crema, traieu-lo del foc i  passeu-hi la batedora mecànica per acabar d’afinar la salsa.  Rectifiqueu de sal i pebre i reserveu-la en calent
Per a fer les múrgoles, feu-les bullir uns 15 minuts amb aigua amb sal, després escorreu-les i llenceu l’aigua.
En una paella desfeu la mantega, fregiu una mica els pinyons i reserveu-los; després un cop cuita la botifarra esmicolada, reserveu-la. A la mateixa paella fregiu les escalunyes i quan siguin transparents incorporeu-hi la botifarra i el foie. Quan el foie estigui cuit poseu-ho tot en un pot per a batedora mecànica i feu una crema espessa.  Rectifiqueu de sal i pebre, afegiu-hi els pinyons i ompliu una mànega pastissera que anirà bé per omplir les múrgoles.
Talleu les tiges de les múrgoles i les múrgoles petites a daus i fregiu-les una mica.
Ompliu les múrgoles grans amb la crema de foie i botifarra que teniu reservada Marqueu-les uns minuts  en una cassola amb una nou de mantega. Incorporeu-hi els tallets de tija, les múrgoles petites i la salsa i coeu-ho tot plegat uns 10 minuts més. I ja es pot menjar.

RECOMACIONS:

Si es fa amb múrgoles deshidratades, poseu-les amb aigua per rehidratar-les i després llenceu l’aigua. Si són molt grans també cal bullir-les uns minuts, sinó no cal.


Comentaris

Les més populars