POLLASTRE AMB ALLS I XAMPINYONS

 

 POLLASTRE AMB ALLS I XAMPINYONS

Un plat de fàcil elaboració, que sempre agrada i us pot solucionar un àpat imprevist.

 

INGREDIENTS:

  •   4 quarters de pollastre, tallats per la meitat
  •   400 g de xampinyons en conserva
  •   6 grans d’all
  •   1 got de vi blanc
  •   Una cullerada de farina de blat de moro (maizena)
  •   Una culleradeta de cafè amb llet de Concentrat de carn (Bovril)
  •   Oli, sal i pebre

 

ELABORACIÓ:

Poseu els alls en una cassola amb un bon raig d’oli, i quan comencin a agafar color reserveu-los.

Salpebreu el pollastre i coeu-ho en la cassola on heu fregit els alls, i si cal, afegiu-hi una mica més d’oli. Quan el tingueu daurat, incorporeu-hi els alls que teniu reservats, i el vi. Coeu-ho uns cinc minuts a foc fort i després tapeu la cassola, abaixeu el foc i coeu-ho uns 25 minuts.

Durant aquest temps prepareu la salsa. En ¼ de litre d’aigua freda diluïu la farina de blat de moro i el concentrat de carn i reserveu-ho.

Passat el temps de coure el pollastre, incorporeu-hi els xampinyons, remeneu una mica. Després afegiu-hi la salsa, també remenant. Continueu-ho coent tot plegat a foc mig uns 10/15 minuts més, i ja es pot servir.

 RECOMANACIONS:

Si és temps de bolets, es  molt millor amb bolets frescos. En aquest cas caldria coure’ls una mica al principi i reservar-los per incorporar-los a la cassola després, com fem amb els xampinyons.

Si teniu un bon brou de carn, podeu substituir-lo pel bovril, també serà millor.

 

 

Comentaris

Les més populars