POLLASTRE AMB ALLS I XAMPINYONS
POLLASTRE AMB ALLS I XAMPINYONS
Un plat de fàcil elaboració, que sempre agrada i us pot solucionar un àpat imprevist.
INGREDIENTS:
- 4
quarters de pollastre, tallats per la meitat
- 400
g de xampinyons en conserva
- 6
grans d’all
- 1
got de vi blanc
- Una
cullerada de farina de blat de moro (maizena)
- Una
culleradeta de cafè amb llet de Concentrat de carn (Bovril)
- Oli,
sal i pebre
ELABORACIÓ:
Poseu
els alls en una cassola amb un bon raig d’oli, i quan comencin a agafar color
reserveu-los.
Salpebreu
el pollastre i coeu-ho en la cassola on heu fregit els alls, i si cal,
afegiu-hi una mica més d’oli. Quan el tingueu daurat, incorporeu-hi els alls
que teniu reservats, i el vi. Coeu-ho uns cinc minuts a foc fort i després
tapeu la cassola, abaixeu el foc i coeu-ho uns 25 minuts.
Durant
aquest temps prepareu la salsa. En ¼ de litre d’aigua freda diluïu la farina de
blat de moro i el concentrat de carn i reserveu-ho.
Passat
el temps de coure el pollastre, incorporeu-hi els xampinyons, remeneu una mica.
Després afegiu-hi la salsa, també remenant. Continueu-ho coent tot plegat a foc
mig uns 10/15 minuts més, i ja es pot servir.
RECOMANACIONS:
Si és
temps de bolets, es molt millor amb
bolets frescos. En aquest cas caldria coure’ls una mica al principi i
reservar-los per incorporar-los a la cassola després, com fem amb els
xampinyons.
Si
teniu un bon brou de carn, podeu substituir-lo pel bovril, també serà millor.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada