HUMMUS
HUMMUS
Un plat originari de la riba est del mediterrani,
que s’instal·la a casa nostra amb força per la seva fàcil elaboració,
excel·lent sabor i gran ductilitat..
INGREDIENTS:
- 400 gr. de cigrons cuits
- 2 grans d’all
- Un polsim de comí mòlt
- El suc de ½ llimona
- 3 cullerades d’oli
- Sal, pebre
- Pebre vermell (dolç o picant segons el gust)
- Opcionalment 3 cullerades de “tahini” (pasta de sèsam)
ELABORACIÓ:
Podeu elaborar-ho de forma tradicional, que seria
aixafant els cigrons amb una forquilla fins obtenir una crema o puré i anar-hi
incorporant la resta de productes. Però la utilització d’aparells moderns com
una batedora mecànica, ens facilitarà la feina i ens aportarà una textura més
afinada.
En el segon cas sols cal posar tots el ingredients
en un bol i triturar-ho fins obtenir una crema.
La quantitat de sal, pebre i suc de llimona queda
una mica al gust del consumidor.
En el moment de servir-ho podeu empolsinar-ho amb
una mica de pebre vermell, dolç, picant
o una barreja dels dos.
RECOMANCIÓN:
El podeu servir amb pa torrat, amb “encurtits”
avinagrats o fins i tot sucant el pa en entrepans vegetals
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada