HUMMUS


HUMMUS


Un plat originari de la riba est del mediterrani, que s’instal·la a casa nostra amb força per la seva fàcil elaboració, excel·lent sabor i gran ductilitat..

 INGREDIENTS:

  •           400 gr. de cigrons cuits
  •            2 grans d’all
  •            Un polsim de comí mòlt
  •            El suc de ½ llimona
  •            3 cullerades d’oli 
  •            Sal, pebre
  •           Pebre vermell (dolç o picant segons el gust)
  •           Opcionalment 3 cullerades de “tahini”  (pasta de sèsam)
 

ELABORACIÓ:

Podeu elaborar-ho de forma tradicional, que seria aixafant els cigrons amb una forquilla fins obtenir una crema o puré i anar-hi incorporant la resta de productes. Però la utilització d’aparells moderns com una batedora mecànica, ens facilitarà la feina i ens aportarà una textura més afinada.
En el segon cas sols cal posar tots el ingredients en un bol i triturar-ho fins obtenir una crema.
La quantitat de sal, pebre i suc de llimona queda una mica al gust del consumidor.
En el moment de servir-ho podeu empolsinar-ho amb una mica de pebre  vermell, dolç, picant o una barreja dels dos.

RECOMANCIÓN:

El podeu servir amb pa torrat, amb “encurtits” avinagrats o fins i tot sucant el pa en entrepans vegetals

Comentaris

Les més populars