CARPACCIO DE FIGUES


CARPACCIO DE FIGUES

Les figues sons sens dubte una altra de les meravelles que ens porta la tardor i què menys que gaudir d’elles mentre hi som a temps.

INGREDIENTS:

ü  Figues
ü  Pa de motlle
ü  Mantega
ü  Sucre
ü  Unes gotes d’anís
ü  Paper de forn.

 ELABORACIÓ:

Talleu el paper de forn en fulls mida quartilla.
Peleu les figues i talleu-les per la meitat, poseu les dues meitats damunt d’un full de paper, al damunt hi poseu un altre full i pressioneu amb els dit fins tenir una làmina de polpa de figa d’un mil·límetre de gruix, amb cura de que quedi de forma rodona i que surti del paper.
Repetiu l’operació amb totes les figues que tingueu.
Poseu les figues aixafades amb els papers al congelador i espereu que estiguin dures.
Per muntar el plat, torreu el pa de motlle i unteu-lo amb mantega, separeu les fulles de paper dels carpaccios i col·loqueu la polpa de la figa damunt de la torrada, empolsineu amb força sucre i unes gotetes d’anís i cremeu-lo com si fos crema catalana. I ja es pot servir i menjar


RECOMANACIONS:

El millor sistema per posar la polpa damunt del pa és vigilant que  encara estigui congelada, separar un full de paper, col·locar la polpa en contacte amb la mantega i treure l’altre full. Aquesta operació s’ha fer ràpidament i sense donar-li temps a descongelar-se

Comentaris

Les més populars