BACALLÀ AMB GAMBES I SUQUET D’ALL CREMAT
BACALLÀ AMB GAMBES I SUQUET D’ALL CREMAT
Era obligat, quaresma i bacallà. Som-hi
INGREDIENTS:
- 4
lloms de bacallà
- 8
gambes
- 1
ceba de figueres
- 2
tomàquets madurs
- 1
cabeça d’alls
- 1
grapat d’ametlles crues
- 1
got de vi blanc
- 2
llesques de pa sec
- 2
cullerades de polpa de nyora
- 1
l. de fumet de peix
- Oli
d’oliva
- Pebre
vermell
- Sal
- Pebre
blanc
- Julivert
fresc
ELABORACIÓ:
Talleu
la ceba petita i coeu-la amb un bon raig d’oli, a foc lent, i tapada fins que
sigui transparent. Afegiu-hi el tomàquet ratllat i coeu-ho tot plegat fins que
estigui cuit. Afegiu el vi blanc i
deixeu que redueixi uns 5 minuts. Traieu
la paella de foc i reserveu-ho.
En
una paella apart i amb un bon raig d’oli, fregiu els alls pelats, a foc suau
fins que estiguin tous. Traieu-los de la
paella i incorporeu-los a la que teniu reservada amb el sofregit de tomàquet. A
la mateixa paella que heu cuit els alls, fregiu-hi el pa i després les
ametlles. A mida que ho aneu coent, afegiu-ho a la paella del sofregit de
tomàquet.
Aneu
afegint oli a la mateixa paella, segons les necessitats. Fregiu una mica les
gambes prèviament salpebrades, i després els talls de bacallà una mica
enfarinats.
Poseu
el sofregit amb tot el que hem anat incorporant, el fumet de peix, la polpa de
nyora i una culleradeta de pebre vermell, en un pot per a batedora mecànica i
tritureu-ho fins tenir una pasta homogènia, salpebreu-ho si cal .
Poseu
en una cassola aquesta salsa, els talls de bacallà i les gambes i coeu-ho tot
plegat a foc suau uns 10 minuts.
Serviu-ho calent.
RECOMANACIONS:
És
un clàssic de la cuina del peix, i evidentment es pot fer servir per a més
tipus de peix i sempre quedarà bé, però el bacallà i les gambes són una parella
guanyadora.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada