BACALLÀ AMB GAMBES I SUQUET D’ALL CREMAT

 

BACALLÀ AMB GAMBES I SUQUET D’ALL CREMAT

Era obligat, quaresma i bacallà. Som-hi

INGREDIENTS:

  •   4 lloms de bacallà
  •   8 gambes
  •   1 ceba de figueres
  •   2 tomàquets madurs
  •   1 cabeça d’alls
  •   1 grapat d’ametlles crues
  •   1 got de vi blanc
  •   2 llesques de pa sec
  •   2 cullerades de polpa de nyora
  •   1 l. de fumet de peix
  •   Oli d’oliva
  •   Pebre vermell
  •   Sal
  •   Pebre blanc
  •   Julivert fresc

ELABORACIÓ:

Talleu la ceba petita i coeu-la amb un bon raig d’oli, a foc lent, i tapada fins que sigui transparent. Afegiu-hi el tomàquet ratllat i coeu-ho tot plegat fins que estigui cuit. Afegiu el vi blanc  i deixeu que redueixi uns  5 minuts. Traieu la paella de foc i reserveu-ho.

En una paella apart i amb un bon raig d’oli, fregiu els alls pelats, a foc suau fins que estiguin tous.  Traieu-los de la paella i incorporeu-los a la que teniu reservada amb el sofregit de tomàquet. A la mateixa paella que heu cuit els alls, fregiu-hi el pa i després les ametlles. A mida que ho aneu coent, afegiu-ho a la paella del sofregit de tomàquet.

Aneu afegint oli a la mateixa paella, segons les necessitats. Fregiu una mica les gambes prèviament salpebrades, i després els talls de bacallà una mica enfarinats.

Poseu el sofregit amb tot el que hem anat incorporant, el fumet de peix, la polpa de nyora i una culleradeta de pebre vermell, en un pot per a batedora mecànica i tritureu-ho fins tenir una pasta homogènia, salpebreu-ho si cal .

Poseu en una cassola aquesta salsa, els talls de bacallà i les gambes i coeu-ho tot plegat a foc suau  uns 10 minuts. Serviu-ho calent.

RECOMANACIONS:

És un clàssic de la cuina del peix, i evidentment es pot fer servir per a més tipus de peix i sempre quedarà bé, però el bacallà i les gambes són una parella guanyadora.  

 

 

 

 

Comentaris

Les més populars