MONGETES AMB ROSSINYOLS, PATÉ I OU

 

MONGETES AMB ROSSINYOLS, PATÉ I OU


Una idea d’Ada Parellada amb una barreja d’aliments poc habitual, per
ò que val la pena tastar i segur que serà un gran èxit a la vostra taula.

 

INGREDIENTS:

  •   ½ kg de mongetes tendres
  •   ½ kg de rossinyols frescos
  •   200 g de foi-gras de terrina
  •   Oli, sal
  •   Farigola fresca
  •   1 gra d’all
  •   Una cullerada de melmelada de ceba
  •   4 ous

 

ELABORACIÓ:

Renteu i talleu les mongetes, escaldeu-les amb aigua bullent amb sal uns 4 o 5 minuts, i reserveu-les. Netegeu els bolets i talleu-los perquè tots tinguin la mateixa mida aproximadament. Salteu-los en una paella amb un raig d’oli i l’all picat petit, fins que treguin l’aigua i la tornin a absorbir. Poseu a la mateixa paella la melmelada, les mongetes i els bolets. Empolsimeu-ho amb la farigola i remeneu fins que estigui tot calent i integrat.  En el moment de servir-ho feu els ous ferrats i poseu-los al damunt de cada plat amb el foi-gras, tallat a daus. Serviu-ho calent.

 

RECOMANACIONS:

A la recepta original feia servir melmelada de calçots, jo en tenia una de ceba amb ceps i també va quedar molt bé.

Si teniu cura de refredar ràpidament les mongetes un cop escaldades, recuperaran el color verd intens i el vostre plat lluirà més.

Els ous es poden fer ferrats escaldats o escaldats. Tingueu cura de què el rovell sempre quedi cremós, és un dels detalls importants d’aquest plat.

Comentaris

Les més populars