MONGETES AMB ROSSINYOLS, PATÉ I OU
MONGETES AMB ROSSINYOLS, PATÉ I OU
ò que val la pena tastar i segur que serà un gran èxit a la vostra taula.
INGREDIENTS:
- ½ kg de mongetes tendres
- ½ kg de rossinyols frescos
- 200 g de foi-gras de terrina
- Oli, sal
- Farigola fresca
- 1 gra d’all
- Una cullerada de melmelada de ceba
- 4 ous
ELABORACIÓ:
Renteu i talleu les mongetes, escaldeu-les amb aigua
bullent amb sal uns 4 o 5 minuts, i reserveu-les. Netegeu els bolets i
talleu-los perquè tots tinguin la mateixa mida aproximadament. Salteu-los en
una paella amb un raig d’oli i l’all picat petit, fins que treguin l’aigua i la
tornin a absorbir. Poseu a la mateixa paella la melmelada, les mongetes i els
bolets. Empolsimeu-ho amb la farigola i remeneu fins que estigui tot calent i
integrat. En el moment de servir-ho feu
els ous ferrats i poseu-los al damunt de cada plat amb el foi-gras, tallat a
daus. Serviu-ho calent.
RECOMANACIONS:
A la recepta
original feia servir melmelada de calçots, jo en tenia una de ceba amb ceps i
també va quedar molt bé.
Si teniu cura
de refredar ràpidament les mongetes un cop escaldades, recuperaran el color
verd intens i el vostre plat lluirà més.
Els ous es
poden fer ferrats escaldats o escaldats. Tingueu cura de què el rovell sempre
quedi cremós, és un dels detalls importants d’aquest plat.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada