DELICIES DE CARBASSA
DELICIES DE CARBASSA
La
tardor ens porta productes tant emblemàtics com la carbassa, que cal aprofitar
en les seves múltiples possibilitats.
INGREDIENTS:
ü 1
Ceba de figueres
ü 150
gr. de carbassa crua
ü 2
ous
ü Farina
ü Herbes
fresques (Julivert, coriandre, alfàbrega...)
ü Oli,
sal i pebre
ELABORACIÓ:
Talleu
la ceba
a llesques molt primes i fregiu-la amb un bon raig d’oli i a foc lent,
fins que sigui transparent. A mitja cocció afegiu-hi la meitat de les
herbes aromàtiques tallades petites. Retireu l’excés d’oli i reserveu la ceba
cuita.
Ratlleu
la carbassa crua amb un ratllador gruixut, poseu-la en un bol amb la ceba, la
resta de les plantes aromàtiques, també tallades petites, i els ous.
Remeneu-ho
tot, rectifiqueu de sal i pebre i aneu-hi incorporant la farina, tot remenant
fins obtenir una pasta no gaire líquida però tampoc gaire espessa.
Prepareu
una paella amb una mica d’oli i amb l’ajut d’una cullera, aneu posant
cullerades de massa, tot aplanant-les una mica perquè siguin més fàcils de
tombar.
Quan
estiguin daurades per les dues cares, retireu- les i poseu- les en un plat amb
paper absorbent per a retirar l’excés d’oli i ja es poden menjar.
RECOMANACIONS:
Les
podeu acompanyar amb maionesa o una altra
salsa del vostre gust.
La
farina, pot ésser també d’espelta, de blat de moro i fins i tot de cigrons o
arròs. Sempre quedarà molt be.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada