DELICIES DE CARBASSA


DELICIES DE CARBASSA


La tardor ens porta productes tant emblemàtics com la carbassa, que cal aprofitar en les seves múltiples possibilitats.

INGREDIENTS:

ü  1 Ceba de figueres
ü  150 gr. de carbassa crua
ü  2 ous
ü  Farina
ü  Herbes fresques (Julivert, coriandre, alfàbrega...)
ü  Oli, sal i pebre

ELABORACIÓ:

Talleu la  ceba  a llesques molt primes i fregiu-la amb un bon raig d’oli i a foc lent, fins que sigui  transparent.  A mitja cocció afegiu-hi la meitat de les herbes aromàtiques tallades petites. Retireu l’excés d’oli i reserveu la ceba cuita.
Ratlleu la carbassa crua amb un ratllador gruixut, poseu-la en un bol amb la ceba, la resta de les plantes aromàtiques, també tallades petites, i els ous.
Remeneu-ho tot, rectifiqueu de sal i pebre i aneu-hi incorporant la farina, tot remenant fins obtenir una pasta no gaire líquida però tampoc gaire espessa.
Prepareu una paella amb una mica d’oli i amb l’ajut d’una cullera, aneu posant cullerades de massa, tot aplanant-les una mica perquè siguin més fàcils de tombar.
Quan estiguin daurades per les dues cares, retireu- les i poseu- les en un plat amb paper absorbent per a retirar l’excés d’oli i ja es poden menjar.

RECOMANACIONS:

Les podeu acompanyar amb maionesa  o una altra salsa del vostre gust.
La farina, pot ésser també d’espelta, de blat de moro i fins i tot de cigrons o arròs.  Sempre quedarà molt be.

Comentaris

Les més populars