TURBOT AMB SALSA VERDA
TURBOT AMB SALSA VERDA
El turbot està considerat un dels millor peixos per a la
cuina, degut a la qualitat de la seva carn i la delicadesa del seu sabor. Es pot cuinar de moltes formes però avui
aprofitarem per explicar com es fa una de les salses emblemàtiques de la cuina
basca, que malgrat és famosa per acompanyar el lluç, també va mol be amb altres
peixos com és aquest cas.
INGREDIENTS:
ü
Un turbot de 1,5 Kg .
ü
1 ceba
ü
2 grans d’all
ü
15-20 cloïsses
ü
4 espàrrecs blancs en conserva
ü
2 ous durs
ü
½ got de vi blanc
ü
el suc dels espàrrecs
ü
1 cullerada de farina
ü
julivert picat
ü
sal, pebre i oli d’oliva
ELABORACIÓ:
Talleu la ceba i els alls el mes petit possible i
coeu-los, a foc lent en una cassola amb un bon raig d’oli. Quan siguin rossos,
hi afegiu la farina tot remenant, fregiu-la
una mica, després afegiu-hi el vi, el suc dels espàrrecs i julivert
picat, remenant fins lligar una salsa homogènia.
Salpebreu els tall de turbot i incorporeu-los a la
cassola, coeu-los una mica, incorporeu les cloïsses i coeu-les fins que
s’obrin. Per acabar, retireu la cassola
del foc, poseu els ous durs tallat a quarts i els espàrrecs tallats de forma
decorativa i presenteu la cassola a taula.
Ja es pot menjar.
RECOMANACIONS:
Si no disposeu de suc d’espàrrecs, també podeu
lligar la salsa amb una mica de vi i fumet de peix. Sols recordar que aquesta salsa es pot fer també amb altres
peixos
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada