AMANIDA DE SALMÓ I FORMATGE FRESC AMB VINAGRETA DE POMA I MEL


AMANIDA DE SALMÓ I FORMATGE FRESC AMB VINAGRETA DE POMA I MEL


Les amanides sons, sens dubte, el plat mes creatiu de la cuina. Amb una base d’enciams o verdura fresca, els productes que mes ens agradin i un bon amanit, podem fer una gran amanida.
Es important compensar els sabors forts amb altres mes suaus.
Això només es una idea però os asseguro que queda molt be.

INGREDIENTS:

ü  Mezclum
ü  2 cullerades de pinyons
ü  un grapadet de panses seques
ü  5 tomàquets cherry
ü  un paquet de retall de salmó fumat
ü  formatge tendre

per la vinagreta

ü  una cullereta de mostassa
ü  una cullerada de vinagre de modena
ü  ½ poma
ü  2 cullerades de mel
ü  Oli de girasol
ü  Sal i pebre

ELABORACIÓ:

Per començar prepararem la vinagreta, que podem fer servir per aquesta amanida o per altres. Courem la mitja poma cinc minuts al microones fins que estigui cuita, la aixafarem amb una forquilla fins a fer un puré i ho deixarem refredar una mica, després, ho posarem dins un bol mes gran i incorporarem la mostassa, la mel i el vinagre, ho remenarem fins tenir una massa homogènia i després  incorporarem l’oli sense deixar de remenar com si fessin una maionesa, fins atenir una textura cremosa i no gaire espessa. Ho reservarem.
A un plat i de forma que quedi maco, posarem l’enciam, els tomàquets, tallats per la meitat, el salmó i el formatge tallat al nostre gust, les panses i el pinyons i per damunt la vinagreta.
Ja es pot menjar.

RECOMANACIONS:

Si tallem els ingredients d’un amanit a talls petits, aconseguirem que els sabors es barregin mes i si els tallem mes grans trobarem mes la diferencia de sabors.
Vosaltres mateixos feu els amanits al vostre gust.    

Comentaris

Les més populars