AMANIDA DE SALMÓ I FORMATGE FRESC AMB VINAGRETA DE POMA I MEL
AMANIDA DE SALMÓ I FORMATGE FRESC AMB VINAGRETA DE POMA I MEL
Les amanides sons, sens
dubte, el plat mes creatiu de la cuina. Amb una base d’enciams o verdura
fresca, els productes que mes ens agradin i un bon amanit, podem fer una gran
amanida.
Es important compensar
els sabors forts amb altres mes suaus.
Això només es una idea
però os asseguro que queda molt be.
INGREDIENTS:
ü Mezclum
ü 2
cullerades de pinyons
ü un
grapadet de panses seques
ü 5
tomàquets cherry
ü un
paquet de retall de salmó fumat
ü formatge
tendre
per la vinagreta
ü una
cullereta de mostassa
ü una
cullerada de vinagre de modena
ü ½
poma
ü 2
cullerades de mel
ü Oli
de girasol
ü Sal
i pebre
ELABORACIÓ:
Per
començar prepararem la vinagreta, que podem fer servir per aquesta amanida o
per altres. Courem la mitja poma cinc minuts al microones fins que estigui
cuita, la aixafarem amb una forquilla fins a fer un puré i ho deixarem refredar
una mica, després, ho posarem dins un bol mes gran i incorporarem la mostassa,
la mel i el vinagre, ho remenarem fins tenir una massa homogènia i després incorporarem l’oli sense deixar de remenar
com si fessin una maionesa, fins atenir una textura cremosa i no gaire espessa.
Ho reservarem.
A un
plat i de forma que quedi maco, posarem l’enciam, els tomàquets, tallats per la
meitat, el salmó i el formatge tallat al nostre gust, les panses i el pinyons i
per damunt la vinagreta.
Ja es
pot menjar.
RECOMANACIONS:
Si
tallem els ingredients d’un amanit a talls petits, aconseguirem que els sabors
es barregin mes i si els tallem mes grans trobarem mes la diferencia de sabors.
Vosaltres
mateixos feu els amanits al vostre gust.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada