BRANDADA DE BACALLÀ
BRANDADA DE BACALLÀ
Un clàssic amb moltes formes diferents d’elaboració
i que no podia faltar al nostre receptari
INGREDIENTS:
ü 400
gr. de bacallà dessalat
ü 1 l .
d’oli d’oliva o de gira-sol (segons el nostre gust)
ü 3
grans d’all
ü 1
bitxo
ü 1
raig de llet
ELABORACIÓ:
Distribuïu l’oli en dos pots, una mica en un, i el poseu
al foc amb els alls pelats i el bitxo. Quan els alls comencin a agafar color,
traieu els alls i el bitxo de dins de l'oli
i afegiu-hi el bacallà esqueixat i sec d’aigua, blanquegeu-lo una mica i, fora del foc,
tritureu-lo amb una batedora i aneu-hi incorporant la resta d’oli, que tindreu
a uns 40º de temperatura, com si fos una maionesa.
Si
veieu que queda molt espès, tireu-hi una mica de llet.
RECOMANACIONS:
Pot
servir tant per a farcir pebrot del piquillo com per a acompanyar amb unes
gambetes, dauets de poma cuita o gratinar-ho amb una mica de formatge parmesà.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada