BRANDADA DE BACALLÀ


BRANDADA DE BACALLÀ


Un clàssic amb moltes formes diferents d’elaboració i que no podia faltar al nostre receptari

INGREDIENTS:

ü  400 gr. de bacallà dessalat
ü  1 l. d’oli d’oliva o de gira-sol (segons el nostre gust)
ü  3 grans d’all
ü  1 bitxo
ü  1 raig de llet

 ELABORACIÓ:

Distribuïu  l’oli en dos pots, una mica en un, i el poseu al foc amb els alls pelats i el bitxo. Quan els alls comencin a agafar color, traieu els alls i el bitxo de dins de l'oli  i afegiu-hi el bacallà esqueixat i sec d’aigua,  blanquegeu-lo una mica i, fora del foc, tritureu-lo amb una batedora i aneu-hi incorporant la resta d’oli, que tindreu a uns 40º de temperatura, com si fos una maionesa.
Si veieu que queda molt espès, tireu-hi una mica de llet.


RECOMANACIONS:

Pot servir tant per a farcir pebrot del piquillo com per a acompanyar amb unes gambetes, dauets de poma cuita o gratinar-ho amb una mica de formatge parmesà.



Comentaris

Les més populars