FRICANDÓ AMB GALTA DE VEDELLA
FRICANDÓ AMB GALTA DE VEDELLA
INGREDIENTS:
- Una
galta de vedella
- Farina
- Moixernons
secs
- 200
g de samfaina
- Un
got de vi ranci
- Un
got de brou de carn
- Oli
d’oliva
- Sal
i pebre
Per a la picada
- 5
o 6 Ametlles
- 5
o 6 Avellanes
- 2
carquinyolis
- 1
presa de xocolata negra
- 2
grans d’all
Julivert fresc
ELABORACIÓ:
Demaneu
a la carnisseria que us tallin la galta a filets prims. Poseu a rehidratar els
moixernons amb aigua. Salpebreu la carn, enfarineu-la i aneu-la fregint i
reservant-la. Quan la tingueu cuita, a la mateixa cassola, poseu-hi la
samfaina, fregiu-la un parell de minuts, incorporeu-hi el vi ranci, i quan
trobeu que ha perdut l’olor d'alcohol, poseu-hi els bolets i la carn. Cobriu-ho
tot amb l’aigua de rehidratar els bolets i el brou i deixeu-ho coure a foc suau
uns 30 o 40 minuts. Durant aquest temps prepareu la picada: poseu tot els
ingredients en un morter amb un raig d’oli i una mica de sal i piqueu-los fins
que siguin una pasta. Quan hagi passat el temps de cocció de la carn,
incorporeu la picada a la cassola, integreu-la i deixeu-ho coure tot plegat uns
5 o 10 minuts més.
Ja
es pot servir.
RECOMANACIONS:
Si
no teniu brou, podeu fer servir aigua, també quedarà bo.
Ha
de quedar amb suc espès, però no sec, un suc que farà les delícies dels amants
de sucar-hi pa. Si cal, afegiu-hi una mica més de brou o aigua.
Com
veieu en lloc de fer un sofregit de ceba all i tomàquet clàssic, he fet servir
samfaina. Val la pena que dediqueu un dia a fer samfaina i la guardeu per
fer-la servir com a base per a molts plats, els farà guanyar molt sabor i us estalviarà molt de temps.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada