FRICANDÓ AMB GALTA DE VEDELLA

 

FRICANDÓ AMB GALTA DE VEDELLA


El plat referent de la cuina catalana, una delícia per als paladars que té tot el necessari per ser l’emblema culinari de Catalunya. Normalment, es fa amb carn de vedella: bistec, culata, tapa plana, però nosaltres ara el farem amb galta de vedella i aprofitarem tota la melositat d’aquesta carn.

 

INGREDIENTS:

  •   Una galta de vedella
  •   Farina
  •   Moixernons secs
  •   200 g de samfaina
  •   Un got de vi ranci
  •   Un got de brou de carn
  •   Oli d’oliva
  •   Sal i pebre

Per a la picada

  •   5 o 6 Ametlles
  •   5 o 6 Avellanes
  •   2 carquinyolis
  •   1 presa de xocolata negra
  •   2 grans d’all

  •   
    Julivert fresc

 

ELABORACIÓ:

Demaneu a la carnisseria que us tallin la galta a filets prims. Poseu a rehidratar els moixernons amb aigua. Salpebreu la carn, enfarineu-la i aneu-la fregint i reservant-la. Quan la tingueu cuita, a la mateixa cassola, poseu-hi la samfaina, fregiu-la un parell de minuts, incorporeu-hi el vi ranci, i quan trobeu que ha perdut l’olor d'alcohol, poseu-hi els bolets i la carn. Cobriu-ho tot amb l’aigua de rehidratar els bolets i el brou i deixeu-ho coure a foc suau uns 30 o 40 minuts. Durant aquest temps prepareu la picada: poseu tot els ingredients en un morter amb un raig d’oli i una mica de sal i piqueu-los fins que siguin una pasta. Quan hagi passat el temps de cocció de la carn, incorporeu la picada a la cassola, integreu-la i deixeu-ho coure tot plegat uns 5 o 10 minuts més.

Ja es pot servir.

 

RECOMANACIONS:

Si no teniu brou, podeu fer servir aigua, també quedarà  bo.

Ha de quedar amb suc espès, però no sec, un suc que farà les delícies dels amants de sucar-hi pa. Si cal, afegiu-hi una mica més de brou o aigua.

Com veieu en lloc de fer un sofregit de ceba all i tomàquet clàssic, he fet servir samfaina. Val la pena que dediqueu un dia a fer samfaina i la guardeu per fer-la servir com a base per a molts plats, els farà guanyar molt sabor  i us estalviarà molt de temps.

 

Comentaris

Les més populars