TIMBAL DE SÍNDRIA, MATÓ, MEL I PINYONS
TIMBAL DE SÍNDRIA, MATÓ, MEL I PINYONS
Postra refrescant i a la vegada contundent, ideal
per a finalitzar un bon àpat.
INGREDIENTS:
ü Síndria
ü Mató
ü Mel
ü Pinyons
ü 3 cullerades de sucre morè
ü Moscatell
ELABORACIÓ:
Torreu una mica els pinyons, fent servir una paella
amb unes gotes d’oli i reserveu-los.
Peleu la síndria i talleu-la en rodanxes d’uns 2 o
3 cm de gruix i amb l’ajut d´un motlle rodó de 10/12 cm de diàmetre, feu
cilindres i reserveu-los.
Talleu els retalls de síndria en daus petits i poseu-los
en un bol, junt amb els cilindres que heu preparat, tireu-hi al damunt el sucre
morè, cobriu-ho tot amb moscatell i deixeu-ho macerar com a mínim ½ hora.
Passat el temps, traieu els cilindres de síndria
del bol on els teníeu macerant, poseu-los al plat o copa de servei, poseu al
damunt una bona quantitat de mató, al damunt els pinyons i per acabar un bon
raig de mel.
Escampeu al voltant del timbal uns dauets de
síndria i una mica del moscatell de la maceració, i ja es pot servir.
RECOMANACIONS:
Mireu de treure el màxim de grana de la síndria o
sinó podeu fer servir síndria sense llavors.
A l’hora de muntar els timbals i perquè quedi mes
bé, podeu utilitzar els mateixos motllos amb els que heu tallat la síndria,
així el mató quedarà més ben posat.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada