BRAÓ DE XAI AMB BOLETS


BRAÓ DE XAI AMB BOLETS


Un bon plat de festa ideal per tenir-lo preparat amb anterioritat i només haver-lo d’escalfar.

 INGREDIENTS:

ü  4 braons de xai
ü  ½ kg. de bolets variats
ü  2 pastanagues
ü  2 porros
ü  1 ceba
ü  2 tomàquets
ü  1 cabeça d’alls
ü  Herbes aromàtiques (farigola, romaní, orenga i julivert)
ü  2 cullerades de llard de porc
ü  Oli d’oliva
ü  2 cullerades de farina
ü  1 copa de vi blanc
ü  Sal i pebre

 ELABORACIÓ:

En una plata per a anar al forn poseu-hi totes les verdures tallades a juliana.  Al damunt els braons prèviament salpebrats.  Al damunt de cada braó poseu-hi una mica de llard de porc.  Ruixeu-ho tot amb oli d’oliva i per acabar empolsineu-ho amb les herbes aromàtiques.  Poseu la plata al forn pre-escalfat a 180º.  Quan porti una mitja hora de forn, gireu els braons i regueu-los amb la meitat del vi blanc.  Mitja hora després, torneu-los a girar i repetiu la mateixa operació.  Mentre els  braons s’estan coent al forn, podeu aprofitar per a coure els bolets.  Poseu-los en una paella amb sal i pebre, fregiu-los fins que hagin tret l’aigua i reserveu-los.  Quan veieu que la carn és cuita, (aproximadament 1 hora i quart o una hora i mitja),  retireu la safata del forn.  Traieu els braons de la safata i col·loqueu-la damunt d’un foc.  Incorporeu la farina a les verdures, remeneu-ho i fregiu-ho una estona,  ompliu la safata amb aigua i feu-ho bullir fins que redueixi a la meitat del seu volum.  Aprofiteu per anar traient del damunt l’espuma i l’excés de greix.  Un cop hagi reduït, traieu-ho del foc i passeu la salsa per un colador xinès i reserveu-la.  En el moment d’acabar el plat, poseu en una cassola els braons, la salsa i els bolets i feu-ho bullir tot plegat uns 10 minuts més.  I ja es pot servir.

RECOMANACIONS:

Aquesta recepta es pot fer amb altres carns.  Amb espatlla de xai també queda molt bé.


Comentaris

Les més populars