BRAÓ DE XAI AMB BOLETS
BRAÓ DE XAI AMB BOLETS
Un bon plat de festa
ideal per tenir-lo preparat amb anterioritat i només haver-lo d’escalfar.
INGREDIENTS:
ü 4
braons de xai
ü ½
kg. de bolets variats
ü 2
pastanagues
ü 2
porros
ü 1
ceba
ü 2
tomàquets
ü 1
cabeça d’alls
ü Herbes
aromàtiques (farigola, romaní, orenga i julivert)
ü 2
cullerades de llard de porc
ü Oli
d’oliva
ü 2
cullerades de farina
ü 1
copa de vi blanc
ü Sal
i pebre
ELABORACIÓ:
En una plata per a anar
al forn poseu-hi totes les verdures tallades a juliana. Al damunt els braons prèviament
salpebrats. Al damunt de cada braó
poseu-hi una mica de llard de porc.
Ruixeu-ho tot amb oli d’oliva i per acabar empolsineu-ho amb les herbes
aromàtiques. Poseu la plata al forn
pre-escalfat a 180º. Quan porti una
mitja hora de forn, gireu els braons i regueu-los amb la meitat del vi
blanc. Mitja hora després, torneu-los a
girar i repetiu la mateixa operació. Mentre
els braons s’estan coent al forn, podeu
aprofitar per a coure els bolets.
Poseu-los en una paella amb sal i pebre, fregiu-los fins que hagin tret
l’aigua i reserveu-los. Quan veieu que
la carn és cuita, (aproximadament 1 hora i quart o una hora i mitja), retireu la safata del forn. Traieu els braons de la safata i
col·loqueu-la damunt d’un foc.
Incorporeu la farina a les verdures, remeneu-ho i fregiu-ho una
estona, ompliu la safata amb aigua i
feu-ho bullir fins que redueixi a la meitat del seu volum. Aprofiteu per anar traient del damunt
l’espuma i l’excés de greix. Un cop hagi
reduït, traieu-ho del foc i passeu la salsa per un colador xinès i
reserveu-la. En el moment d’acabar el
plat, poseu en una cassola els braons, la salsa i els bolets i feu-ho bullir
tot plegat uns 10 minuts més. I ja es pot
servir.
RECOMANACIONS:
Aquesta recepta es pot
fer amb altres carns. Amb espatlla de
xai també queda molt bé.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada