MUSCLUS AMB MAR I CITRICS
MUSCLUS AMB MAR I CITRICS
Una plat amb un a presentació de festa, molt
refrescant i que ens omplirà de sabor a mar.
INGREDIENTS:
- 1 kg de musclos de roca
- Xantana (una proporció aproximada de 3 g. per litre)
- 30 gr. de nata líquida
- 1 llima
- 1 llimona
- Gingebre ratllat
- Julivert picat
ELABORACIÓ:
Netegeu els musclos i poseu-los dins d’una cassola
amb un dit d’aigua, tapeu-los i coeu-los fins que estiguin obert i cuits.
Deixeu refredar una mica els musclos, traieu-los-hi
la closca superior i reserveu-los en fred
Coleu l’aigua que han deixat anar, deixeu que es
refredi una mica, afegiu-hi la nata líquida i doneu-li una textura més espessa
afegint-hi la xantana tot remenant.
Per muntar el plat ompliu-lo de gel picat. Al damunt col·loqueu-hi els musclos. Ompliu-los
amb una culleradeta de la salsa i empolsineu per damunt la pela de la llima, la
de la llimona i una mica de gingebre tot ratllat.
Per acabar tireu al damunt el julivert o alguna
altra herba fresca tallada petita.
RECOMANACIONS:
La xantana s’ha d’aplicar en poca quantitat doncs és
un gran espassant, que a més no té sabor, es pot fer servir en fred i en calent
i suporta perfectament la congelació sense perdre textura.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada