TALLARINES AMB ALFÀBREGA PINYONS I PERNIL
TALLARINES AMB ALFÀBREGA PINYONS I PERNIL
L’Alfàbrega és, sens dubte, una planta vinculada a la cuina italiana. Avui presentem una altra forma, molt simple, de tractar el seu característic sabor.
INGREDIENTS:
- 400
gr. de tallarines
- 2
manats d’alfàbrega de fulla gran
- 2
cullerades de pinyons
- 150
gr. de pernil
- Oli
d’oliva
- Sal
i pebre
- Formatge
parmesà ratllat
ELABORACIÓ:
Coeu
les tallarines amb 3 litres d’aigua i sal, fins que estiguin “al dente”, i
reserveu-les calentes .
Poseu
les fulles de l’alfàbrega en un pot per a batedora mecànica amb un bon raig
d’oli d’oliva i tritureu-ho tot fins que estigui fi i l’alfàbrega totalment
integrada al l’oli.
Talleu
el pernil a daus petits. En una paella poseu tres cullerades d’oli d’alfàbrega,
el pernil i els pinyons, i escalfeu-ho fins que els pinyons comencin a estar
daurats i el pernil cruixent. Afegiu-hi
les tallarines, remeneu-ho tot plegat uns minuts i ja es pot servir amb una mica de formatge
parmesà ratllat al damunt.
RECOMANACIONS:
És
important que l’oli de parmesà sigui espès i de color verd intens, serà senyal
que té força alfàbrega, sinó pot quedar poc gustós.
Si
no us agrada l’alfàbrega, podeu substituir-la per qualsevol altra planta
aromàtica del vostre gust.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada