TALLARINES AMB ALFÀBREGA PINYONS I PERNIL

 

TALLARINES AMB ALFÀBREGA PINYONS I PERNIL


L’Alfàbrega és, sens dubte, una planta vinculada a la cuina italiana. Avui presentem una altra forma, molt simple, de tractar el seu característic sabor.

INGREDIENTS:

  •   400 gr. de tallarines
  •   2 manats d’alfàbrega de fulla gran
  •   2 cullerades de pinyons
  •   150 gr. de pernil
  •   Oli d’oliva
  •   Sal i pebre
  •   Formatge parmesà  ratllat

ELABORACIÓ:

Coeu les tallarines amb 3 litres d’aigua i sal, fins que estiguin “al dente”, i reserveu-les calentes .

Poseu les fulles de l’alfàbrega en un pot per a batedora mecànica amb un bon raig d’oli d’oliva i tritureu-ho tot fins que estigui fi i l’alfàbrega totalment integrada al l’oli. 

Talleu el pernil a daus petits. En una paella poseu tres cullerades d’oli d’alfàbrega, el pernil i els pinyons, i escalfeu-ho fins que els pinyons comencin a estar daurats i el pernil cruixent.  Afegiu-hi les tallarines, remeneu-ho tot plegat uns minuts i ja  es pot servir amb una mica de formatge parmesà ratllat al damunt.

RECOMANACIONS:

És important que l’oli de parmesà sigui espès i de color verd intens, serà senyal que té força alfàbrega, sinó pot quedar poc gustós. 

Si no us agrada l’alfàbrega, podeu substituir-la per qualsevol altra planta aromàtica del vostre gust.

Comentaris

Les més populars