TARTALETES DE PLÀTAN A LA XOCOLATA
TARTALETES DE PLÀTAN A LA XOCOLATA
La
fàcil elaboració de pastissos amb pasta de full i fruites, és coneguda per
tothom. Això ens porta a descobrir nous sabors amb la barreja de fruites cremes i xocolates que més ens agradi.
Avui
us plantegem una arriscada proposta que segur que no us deixarà indiferents.
INGREDIENTS:
ü 1
placa de pasta de full
ü 150
gr. de cobertura de xocolata
ü 150
ml. de nata liquida
ü 75
gr. de mantega
ü 2
plàtans
ü ½
pot de melmelada de taronges amargues
ü sucre
ELABORACIÓ:
Abans
de res posarem a escalfar el forn a 200º.
Amb
l’ajut d’un tallador de pizzes o amb un ganivet prim, tallarem la pasta de
full, farem rodonetes o quadrats d’uns 10 cm aproximadament i anirem
col·locant-los damunt d’una plata que pugui anar al forn.
Al damunt
hi posarem una cullerada de melmelada i uns tallets de plàtan, tenint cura de
deixar un cm aproximadament per arribar al cantó de la tartaleta.
Hi
posarem una mica de sucre al damunt i ho courem durant uns 15 o 20 min. Fins
que veiem que el full te color daurat.
Ho traurem del forn i ho deixarem refredar.
A
banda prepararem la xocolata, escalfarem la nata líquida i quan estigui calenta
la traurem del foc, hi tirarem la cobertura i la mantega i remenarem fins
aconseguir una crema fina.
Posarem
una mica d’aquesta crema de xocolata per damunt de cada pastisset i ho deixarem
refredar. Quan la xocolata ha agafat consistència ja es poden menjar.
Podem
fer el mateix amb altres fruites o melmelades que ens agradin més, el resultat
sempre és bo.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada