TÀRTAR DE CARBASSÓ AMB MENTA.
TÀRTAR DE CARBASSÓ AMB MENTA.
Un plat refrescant i
nutritiu que sens dubte serà a la nostra taula aquest estiu.
INGREDIENTS:
ü 1
carbassó mitjà per persona
ü El
suc d’una llimona
ü 1
gra d’all
ü 4
cullerades d’oli d’oliva
ü 10
fulles d’alfàbrega
ü 10
fulles de menta
ü 1
bossa petita de cornes de porc
ü Sal,
pebre
ü 1
branqueta de menta per a decorar
ELABORACIÓ:
En primer lloc renteu les
plantes aromàtiques, eixugueu-les i reserveu-les. Renteu els carbassons i talleu-los en juliana
amb l’ajut d’un ratllador. Poseu-ho en
una plata o en un bol per a amanides.
Piqueu les fulles de menta amb un ganivet, de manera que quedin ben
petites i afegiu-les al carbassó. Amb un
morter o un pot per a batedora elèctrica, poseu-hi les fulles d’alfàbrega, la
llimona, l’oli, sal i pebre, i tritureu-ho fins tenir una crema uniforma. Incorporeu la salsa al bol i deixeu-ho
reposar a la nevera una mitja hora. En
el moment de servir, aixafeu en un morter les cornes i tireu-les al damunt del
tàrtar. Decoreu-ho amb una branqueta de
menta, i ja es pot servir.
Les cornes triturades són
un cruixent que es fa servir poques vegades en amanides, i que cal tenir
present. Per si no són del vostre grat,
es poden substituir per qualsevol fruit sec.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada