TÀRTAR DE CARBASSÓ AMB MENTA.


TÀRTAR DE CARBASSÓ AMB MENTA.



Un plat refrescant i nutritiu que sens dubte serà a la nostra taula aquest estiu.

INGREDIENTS:

ü  1 carbassó mitjà per persona
ü  El suc d’una llimona
ü  1 gra d’all
ü  4 cullerades d’oli d’oliva
ü  10 fulles d’alfàbrega
ü  10 fulles de menta
ü  1 bossa petita de cornes de porc
ü  Sal, pebre
ü  1 branqueta de menta per a decorar

ELABORACIÓ:

En primer lloc renteu les plantes aromàtiques, eixugueu-les i reserveu-les.  Renteu els carbassons i talleu-los en juliana amb l’ajut d’un ratllador.  Poseu-ho en una plata o en un bol per a amanides.  Piqueu les fulles de menta amb un ganivet, de manera que quedin ben petites i afegiu-les al carbassó.  Amb un morter o un pot per a batedora elèctrica, poseu-hi les fulles d’alfàbrega, la llimona, l’oli, sal i pebre, i tritureu-ho fins tenir una crema uniforma.  Incorporeu la salsa al bol i deixeu-ho reposar a la nevera una mitja hora.  En el moment de servir, aixafeu en un morter les cornes i tireu-les al damunt del tàrtar.  Decoreu-ho amb una branqueta de menta, i ja es pot servir.

Les cornes triturades són un cruixent que es fa servir poques vegades en amanides, i que cal tenir present.  Per si no són del vostre grat, es poden substituir per qualsevol fruit sec.

Comentaris

Les més populars