CARPACCIO DE PINYA AMB LICOR DE TARONJA
CARPACCIO DE PINYA AMB LICOR DE TARONJA
Una
delicada forma de menjar la pinya, de fàcil elaboració i sabor exquisit. Si és
per a menors es pot substituir el licor de taronja per qualsevol xarop sense
alcohol.
INGREDIENTS:
ü 1
pinya natural madura
ü sucre
ü ½
copa de licor de taronja
ü fruits
de colors per a decorar el plat
ELABORACIÓ:
Peleu
la pinya i un cop neta la talleu a llesques el més primes possible (millor si
ho podeu fer amb una màquina de tallar embotits) en un bol prou fondo hi
alterneu una llesca de pinya i una mica de sucre i així successivament fins
tenir-hi tota la pinya tallada.
Ho
enfilmeu i ho deixeu 12 hores a la nevera.
Després
de les 12 hores veureu que la pinya ha deixat anar un deliciós almívar
natural, el traieu i el barregeu amb el
licor de taronja segons el gust de cadascú.
Per
muntar el plat poseu unes llesques de pinya situades de forma decorativa, al
damunt una mica del seu suc amb el licor i per acabar unes quantes fruites de
colors per a donar més presencia al plat.
RECOMANACIONS:
El
licor pot ésser el que vulgueu vosaltres, el sabor agredolç de la pinya combina
be tant amb licors dolços com secs.
Millor
si la pinya és madura. Per saber-ho
estireu les fulles superiors de la pinya i com més fàcil surtin més madura
estarà.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada