MAR I MUNTANYA D’ALBERGÍNIA
MAR I MUNTANYA D’ALBERGÍNIA
Una
combinació que no us deixarà indiferents.
Un plat que pot servir tant per dies de festa com per dies de cada
dia. Una mica laboriós en la seva
elaboració, però el resultat val la pena.
INGREDIENTS:
ü 4
albergínies mitjanes
ü 150
gr. de carn picada
ü 5
calamars mitjans nets
ü 1
pebrot vermell
ü 2
pebrots verds
ü 1
ceba
ü 3
tomàquets mitjans
ü 2
cullerades de mantega
ü 2
cullerades de farina
ü 1
cullerada de pebre vermell dolç
ü 1 litre de
llet
ü ½
got de vi blanc sec
ü Sal,
pebre i nou moscada
ü Formatge
ratllat
ü Oli
d’oliva
ELABORACIÓ:
Talleu
de llarg per la meitat una albergínia, i ajudant-vos d’una cullera, traieu la
polpa mirant que no es trenqui la pell.
Reserveu les dues coses. En una
cassola amb un bon raig d’oli fregiu-hi la carn picada. Quan estigui a mig fer, afegiu-hi els
calamars tallats a dauets el més petits possible. Quan tot estigui cuit, reserveu-ho. A la mateixa cassola, i aprofitant el mateix
oli, fregiu els pebrots, també tallats a daus petits, i la ceba, a foc lent i
tapat. Quan la ceba comenci a ser
transparent, afegiu-hi la polpa de les albergínies, tallada el més petit
possible. Continueu la cocció fins que
tot estigui cuit. Afegiu-hi el tomàquet
pelat, sense granes i tallat a daus petits.
Quan el tomàquet estigui cuit, incorporeu-hi els calamars i la carn
picada i mig got de vi blanc sec. Un cop
hagi reduït el vi i hagueu rectificat de sal i pebre, tindreu el farcit acabat.
En una
paella amb força oli, fregiu la pell de les albergínies mirant que no es
trenquin. Traieu-les i poseu-les damunt
de paper absorbent per a eliminar l’oli que sobra. Quan ja no cremin, ompliu-les amb el preparat
anterior i poseu-les en una plata que pugui anar al forn.
Prepareu
una beixamel amb la llet, la mantega, la farina i el pebre vermell, escampeu-la
pel damunt de les albergínies farcides, cobriu-ho amb formatge ratllat i
gratineu-les. Mengeu-les ben calentes.
RECOMANACIONS:
La
carn picada pot ser de porc, de vedella o barrejada, segons el vostre gust.
Els
calamars es poden substituir per sèpia o s’hi poden posar les dues coses.
Si
prepareu les albergínies farcides amb temps, i ja s’han refredat, escalfeu-les
abans de gratinar-les.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada