MAR I MUNTANYA D’ALBERGÍNIA


MAR I MUNTANYA D’ALBERGÍNIA




Una combinació que no us deixarà indiferents.  Un plat que pot servir tant per dies de festa com per dies de cada dia.  Una mica laboriós en la seva elaboració, però el resultat val la pena.

INGREDIENTS:


ü  4 albergínies mitjanes
ü  150 gr. de carn picada
ü  5 calamars mitjans nets
ü  1 pebrot vermell
ü  2 pebrots verds
ü  1 ceba
ü  3 tomàquets mitjans
ü  2 cullerades de mantega
ü  2 cullerades de farina
ü  1 cullerada de pebre vermell dolç
ü  1 litre de llet
ü  ½ got de vi blanc sec
ü  Sal, pebre i nou moscada
ü  Formatge ratllat
ü  Oli d’oliva

 ELABORACIÓ:


Talleu de llarg per la meitat una albergínia, i ajudant-vos d’una cullera, traieu la polpa mirant que no es trenqui la pell.  Reserveu les dues coses.  En una cassola amb un bon raig d’oli fregiu-hi la carn picada.  Quan estigui a mig fer, afegiu-hi els calamars tallats a dauets el més petits possible.  Quan tot estigui cuit, reserveu-ho.  A la mateixa cassola, i aprofitant el mateix oli, fregiu els pebrots, també tallats a daus petits, i la ceba, a foc lent i tapat.  Quan la ceba comenci a ser transparent, afegiu-hi la polpa de les albergínies, tallada el més petit possible.  Continueu la cocció fins que tot estigui cuit.  Afegiu-hi el tomàquet pelat, sense granes i tallat a daus petits.  Quan el tomàquet estigui cuit, incorporeu-hi els calamars i la carn picada i mig got de vi blanc sec.  Un cop hagi reduït el vi i hagueu rectificat de sal i pebre, tindreu el farcit acabat.

En una paella amb força oli, fregiu la pell de les albergínies mirant que no es trenquin.  Traieu-les i poseu-les damunt de paper absorbent per a eliminar l’oli que sobra.  Quan ja no cremin, ompliu-les amb el preparat anterior i poseu-les en una plata que pugui anar al forn. 

Prepareu una beixamel amb la llet, la mantega, la farina i el pebre vermell, escampeu-la pel damunt de les albergínies farcides, cobriu-ho amb formatge ratllat i gratineu-les.  Mengeu-les ben calentes.

 RECOMANACIONS:


La carn picada pot ser de porc, de vedella o barrejada, segons el vostre gust.
Els calamars es poden substituir per sèpia o s’hi poden posar les dues coses.
Si prepareu les albergínies farcides amb temps, i ja s’han refredat, escalfeu-les abans de gratinar-les.

Comentaris

Les més populars