CIGRONS A LA MARINERA
CIGRONS A LA MARINERA
Un cop
més juguem amb un llegum i el peix. Com
veureu, els cigrons donen molt de joc, també acompanyats de peix o marisc.
INGREDIENTS:
ü Cigrons
cuits
ü 1
ceba mitjana
ü 1
pebrot vermell
ü 1
tomàquet
ü 1
Sèpia mitjana
ü 1
Calamar
ü 1
grapat de cloïsses
ü ½
kg de musclos
ü 1
copa de vi blanc sec
ü una
fulla de llorer
ü una
branqueta de romaní
ü Oli,
sal, pebre i julivert
ELABORACIÓ:
Els
cigrons els podeu coure vosaltres o comprar-los cuits, en el segon cas demaneu
que us posin una mica del suc de la cocció.
En un
pot coeu al vapor els musclos nets i les cloïsses i ho reserveu amb el seu suc.
En una
cassola fregiu les sípies i els calamars nets i tallats a trossos mitjans. Un cop estiguin cuits, els retireu i a la
mateixa cassola i aprofitant l’oli, fregiu-hi la ceba, tallada molt petita i el
pebrot també tallat petit. Un cop
estigui tot cuit afegiu-hi el tomàquet
pelat, sense grana i tallat petit i quan estigui cuit incorporeu-hi el
llorer, el romaní, el julivert picat i el vi blanc i ho deixeu reduir
tot plegat uns minuts. Per acabar,
incorporeu a la cassola la sípia, els calamars les cloïsses i els cigrons.
Afegiu-hi una mica del suc del musclos i una mica del
suc del cigrons. Rectifiqueu de sal i
pebre, i coeu-ho tot plegat uns cinc minuts per emulsionar els diferents sabors,
i ja es pot servir.
RECOMANACIONS:
Evidentment
i en funció del vostre pressupost també podeu posar-hi gambes i escamarlans i
el plat encara serà millor. En aquest cas fregiu-los una mica abans de coure la sípia, reserveu-los i
incorporeu-los a la cassola pràcticament al final.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada