CIGRONS A LA MARINERA


CIGRONS A LA MARINERA


Un cop més juguem amb un llegum i el peix.  Com veureu, els cigrons donen molt de joc, també acompanyats de peix o marisc.

INGREDIENTS:

ü  Cigrons cuits
ü  1 ceba mitjana
ü  1 pebrot vermell
ü  1 tomàquet
ü  1 Sèpia mitjana
ü  1 Calamar
ü  1 grapat de cloïsses
ü  ½ kg de musclos
ü  1 copa de vi blanc sec
ü  una fulla de llorer
ü  una branqueta de romaní
ü  Oli, sal,  pebre i julivert

ELABORACIÓ:


Els cigrons els podeu coure vosaltres o comprar-los cuits, en el segon cas demaneu que us posin una mica del suc de la cocció.
En un pot coeu al vapor els musclos nets i les cloïsses i ho reserveu amb el seu suc.
En una cassola fregiu les sípies i els calamars nets i tallats a trossos mitjans.  Un cop estiguin cuits, els retireu i a la mateixa cassola i aprofitant l’oli, fregiu-hi la ceba, tallada molt petita i el pebrot també tallat petit.  Un cop estigui tot cuit afegiu-hi  el tomàquet pelat, sense grana i tallat petit i quan estigui cuit incorporeu-hi  el  llorer, el romaní, el julivert picat i el vi blanc i ho deixeu reduir tot plegat uns minuts.  Per acabar, incorporeu a la cassola la sípia, els calamars les cloïsses i els cigrons.
Afegiu-hi  una mica del suc del musclos i una mica del suc del cigrons.  Rectifiqueu de sal i pebre, i coeu-ho tot plegat uns cinc minuts per emulsionar els diferents sabors, i ja es pot servir.

RECOMANACIONS:

Evidentment i en funció del vostre pressupost també podeu posar-hi gambes i escamarlans i el plat encara serà millor. En aquest cas fregiu-los una mica abans  de coure la sípia, reserveu-los i incorporeu-los a la cassola pràcticament al final.





Comentaris

Les més populars