LLOM DE LLUÇ AMB SALSA DE CALÇOTS
LLOM DE LLUÇ AMB SALSA DE CALÇOTS
Hem
d’aprofitar al màxim el temps del calçots, per a gaudir de mil formes diferents
d’aquets producte i aquesta és una bona proposta.
INGREDIENTS:
ü 4
lloms de lluç
ü 12
calçots
ü ½
l de fumet
ü 2
cullerades de farina
ü 2
nous de mantega
ü Romesco
per a calçots
ü Oli,
sal i pebre
ELABORACIÓ:
Reserveu
un calçot i peleu i talleu en juliana la resta, fregiu-los en una paella amb un
raig d’oli fins que estiguin cuits, i reserveu-los.
En un
cassó poseu la mantega i quan estigui fossa afegiu la farina i remeneu, quan
estigui lligat incorporeu-hi els calçots i el fumet i coeu-ho tot plegat sense
parar de remenar fins que estigui lligat i tingui una textura espessa.
Tritureu-ho
amb un braç mecànic, passeu-ho per un colador xines per acabar d’afinar la
salsa, rectifiqueu de sal i pebre i reserveu-lo.
El
calçot que hem reservat, talleu-lo en tires primetes i fregiu-lo per a fer xips
de calçot que aniran molt bé per a la decoració final del plat.
Saleu
i enfarineu el lluç, fregiu-lo i quan estigui cuit poseu-lo damunt de paper
absorbent per treure-hi l’excés d’oli, i ja podeu muntar el plat .
Poseu
la crema al fons del plat, al damunt un tall de lluç una cullerada de romesco i
per acabar els xips i bon profit.
RECOMANACIONS:
Si ja
no és temps de calçots, podeu aprofitar la idea per a fer aquest plat amb altra
verdura, mongetes, espàrrecs....
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada