TRUITA OBERTA DE CARXOFES, BACALLÀ I TÒFONA
TRUITA
OBERTA DE CARXOFES, BACALLÀ I TÒFONA
Les
truites obertes tenen moltes possibilitats de presentació i ens permeten jugar
amb els ingredients, val la pena que aneu practicant.
INGREDIENTS:
- 2
ous
- 1
carxofa
- 150
gr. de bacallà esqueixat al punt de sal
- Tòfona
negra
- farina
- Oli,
sal, pebre
ELABORACIÓ:
Prepareu
els xips de carxofa. Traieu les fulles exteriors més dures i escapceu les
puntes de les carxofes. Talleu-les per la meitat i, si cal, netegeu els pèls de
l’interior del cor. Amb l’ajut d’una mandolina, una maquina de tallar embotits
o en el seu defecte un ganivet molt ben esmolat, talleu làmines primes i
enfarineu-les. Fregiu-les amb oli abundant i, quan comencin a estar torradetes,
retireu-les i passeu-les per paper de cuina per retirar l’oli que pugui tenir
en excés. Salpebreu-les i reserveu-les.
Deixateu
els ous, salpebreu-los i aboqueu-los en un paella antiadherent fregada amb una
mica d’oli. Quan veieu que està pràcticament cuita, abaixeu el foc i escampeu
al damunt els xips de carxofes i el bacallà. Traieu la paella del foc i ratlleu la tòfona al damunt de la
truita. Deixeu la truita un parell de minuts dins la paella per que es temperin
tots els productes, i ja la podeu emplatar amb cura de que no es trenqui. Un
cop al plat empolsineu-la amb cibulet i un raig d’oli d’oliva verge, i ja es
pot servir.
RECOMANACIONS:
Per
fer aquest mena de truites que no s’han de tombar, va molt bé fer servir una
crepera.
El
punt de cocció de l’ou depèn de vosaltres, però personalment crec que una mica
cruetes són molt més sucoses.
Ara
les vostres preferències i la vostra imaginació poden fer la resta.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada