TRUITA OBERTA DE CARXOFES, BACALLÀ I TÒFONA

 


TRUITA OBERTA DE CARXOFES, BACALLÀ I TÒFONA

Les truites obertes tenen moltes possibilitats de presentació i ens permeten jugar amb els ingredients, val la pena que aneu practicant.

INGREDIENTS:

  •   2 ous
  •   1 carxofa
  •   150 gr. de bacallà esqueixat al punt de sal
  •   Tòfona negra
  •   farina
  •   Oli, sal, pebre

ELABORACIÓ:

Prepareu els xips de carxofa. Traieu les fulles exteriors més dures i escapceu les puntes de les carxofes. Talleu-les per la meitat i, si cal, netegeu els pèls de l’interior del cor. Amb l’ajut d’una mandolina, una maquina de tallar embotits o en el seu defecte un ganivet molt ben esmolat, talleu làmines primes i enfarineu-les. Fregiu-les amb oli abundant i, quan comencin a estar torradetes, retireu-les i passeu-les per paper de cuina per retirar l’oli que pugui tenir en excés. Salpebreu-les i reserveu-les.

Deixateu els ous, salpebreu-los i aboqueu-los en un paella antiadherent fregada amb una mica d’oli. Quan veieu que està pràcticament cuita, abaixeu el foc i escampeu al damunt els xips de carxofes i el bacallà. Traieu la paella  del foc i ratlleu la tòfona al damunt de la truita. Deixeu la truita un parell de minuts dins la paella per que es temperin tots els productes, i ja la podeu emplatar amb cura de que no es trenqui. Un cop al plat empolsineu-la amb cibulet i un raig d’oli d’oliva verge, i ja es pot servir.

RECOMANACIONS:

Per fer aquest mena de truites que no s’han de tombar, va molt bé fer servir una crepera.

El punt de cocció de l’ou depèn de vosaltres, però personalment crec que una mica cruetes són molt més sucoses.

Ara les vostres preferències i la vostra imaginació poden fer la resta.

Comentaris

Les més populars