SALMÓ A LA SAL

 

SALMÓ A LA SAL

 

Coure peix o marisc a la sal sempre és un recurs culinari que, amés de facilitar molt la feina, el farà encara més saborós i que val la pena fer servir de tant en tant.

 

INGREDIENTS:

  •   4 lloms de salmó amb pell
  •   Sal gruixuda
  •   Una branca de farigola fresca
  •   Una branca de romaní fresc
  •   Unes fulletes de sàlvia, menta i alfàbrega
  •   La pela d’una llimona o taronja

  •   
    Oli d’oliva, sal i pebre

 
ELABORACIO:

Cobriu la base d’una safata de forn amb una bona capa de sal gruixuda, remulleu-la amb unes gotes d’aigua i col·loqueu al damunt els talls de salmó amb la pell tocant la sal. Escampeu les herbes i les pells dels cítrics trossejades per damunt de tota la safata. Tapeu la safata amb paper d’alumini d’ús culinari i coeu-ho a 210° uns 15 minuts. Serviu els talls de salmó vigilant no arrossegar gaire sal, per anar bé la pell ha de quedar enganxada a la sal, i ruixeu-ho amb un oli extra verge.

 

RECOMANACIONS:

Recordeu que el salmó ha de quedar preferiblement una mica cru, per això el temps de cocció pot variar en funció del forn que tingueu i del gruix dels talls.

També es pot acompanyar amb alguna salsa adient al plat, vosaltres mateixos.

 

Comentaris

Les més populars