POLLASTRE AGREDOLÇ
POLLASTRE AGREDOLÇ
Recepta extreta del receptari de cuina de 1714 “La
cuynera catalana”, totalment actual i digna d’una taula de festa.
INGREDIENTS:
- pollastre de 3,5 kg
- 300 g de cansalada de la papada
- 1 branca de canyella
- 100 g de sucre morè
- 200 ml de vinagre de garnatxa
- 500 ml de brou d’escudella
- 8 ous durs
- 40 g d’avellanes torrades
- 40 g d’ametlles torrades
- 5 pomes àcides
- 1 bon manat de julivert
- Oli d’oliva
- Sal i pebre mòlt
ELABORACIÓ:
Desfeu el pollastre en deu trossos. Poseu-los en
una cassola i enrossiu-los salpebrats. Separeu-los.
A continuació, enrossiu la cansalada, tallada a
daus. Afegiu-hi la canyella, el sucre, el vinagre i les pomes pelades i
tallades a quarts, sense llavors. Poseu-hi el pollastre i deixeu-lo coure
durant 20 minuts a foc lent i tapat.
Poseu el brou d’escudella i feu-lo coure durant una
hora aproximadament. Passada aquesta estona, afegiu-hi la picada d’avellanes,
ametlles i julivert.
RECOMANACIONS:
Decoreu el
plat amb els ous durs oberts per la meitat i julivert picat.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada