POLLASTRE AGREDOLÇ


POLLASTRE AGREDOLÇ


Recepta extreta del receptari de cuina de 1714 “La cuynera catalana”, totalment actual i digna d’una taula de festa.

INGREDIENTS:

  •   pollastre de 3,5 kg
  •   300 g de cansalada de la papada
  •   1 branca de canyella
  •   100 g de sucre morè
  •   200 ml de vinagre de garnatxa
  •   500 ml de brou d’escudella
  •   8 ous durs
  •   40 g d’avellanes torrades
  •   40 g d’ametlles torrades
  •   5 pomes àcides
  •   1 bon manat de julivert
  •   Oli d’oliva
  •   Sal i pebre mòlt

ELABORACIÓ:

Desfeu el pollastre en deu trossos. Poseu-los en una cassola i enrossiu-los salpebrats. Separeu-los.
A continuació, enrossiu la cansalada, tallada a daus. Afegiu-hi la canyella, el sucre, el vinagre i les pomes pelades i tallades a quarts, sense llavors. Poseu-hi el pollastre i deixeu-lo coure durant 20 minuts a foc lent i tapat.
Poseu el brou d’escudella i feu-lo coure durant una hora aproximadament. Passada aquesta estona, afegiu-hi la picada d’avellanes, ametlles i julivert.

RECOMANACIONS:

 Decoreu el plat amb els ous durs oberts per la meitat i julivert picat.


Comentaris

Les més populars