GARAPINYATS


GARAPINYATS

 
Si més no, aquestes llaminadures tradicionals ens porten records de nadal.  Personalment l’olor que desprenen mentre es fan sempre em recordarà les fires de carrer.  Tots n’hem menjat, però pocs ens hem decidit a fer-ne.  Per la senzillesa de l’elaboració us recomano que ho proveu, i malgrat la més coneguda sigui l’ametlla, podem fer el mateix amb nous, festucs, cacauets, avellanes,... 

INGREDIENTS: 

ü  200 grs. de fruits secs crus i sense pela
ü  300 grs. de sucre
ü  ½ copa d’anís

 ELABORACIÓ:


Posarem els ingredients en una paella a foc mitjà i remenarem tot sovint.  Quan veiem que el sucre comença a enfosquir-se abaixarem una mica el foc i continuarem coent sense deixar de remenar, fins que veiem que el caramel agafa el color que caracteritza els garapinyats i s’adhereix als fruits secs.

Els traurem del foc i els escamparem damunt d’un marbre perquè es refredin.  I ja es poden menjar.

 RECOMANACIONS: 

Per netejar la paella on s’han cuit, cal omplir-la d’aigua i fer-la bullir a fi de desfer el caramel que hagi quedat adherit.

Aquestes llaminadures naturals es poden guardar en un pot de vidre tancat.  Es conserven molt temps.

Comentaris

Les més populars