GARAPINYATS
GARAPINYATS
Si més
no, aquestes llaminadures tradicionals ens porten records de nadal. Personalment l’olor que desprenen mentre es
fan sempre em recordarà les fires de carrer.
Tots n’hem menjat, però pocs ens hem decidit a fer-ne. Per la senzillesa de l’elaboració us recomano
que ho proveu, i malgrat la més coneguda sigui l’ametlla, podem fer el mateix
amb nous, festucs, cacauets, avellanes,...
INGREDIENTS:
ü 200
grs. de fruits secs crus i sense pela
ü 300
grs. de sucre
ü ½
copa d’anís
ELABORACIÓ:
Posarem els ingredients en una paella a foc mitjà i remenarem tot
sovint. Quan veiem que el sucre comença
a enfosquir-se abaixarem una mica el foc i continuarem coent sense deixar de
remenar, fins que veiem que el caramel agafa el color que caracteritza els
garapinyats i s’adhereix als fruits secs.
Els traurem del foc i els escamparem damunt d’un marbre perquè es
refredin. I ja es poden menjar.
RECOMANACIONS:
Per netejar la paella on s’han cuit, cal omplir-la d’aigua i fer-la
bullir a fi de desfer el caramel que hagi quedat adherit.
Aquestes llaminadures naturals es poden guardar en un pot de vidre
tancat. Es conserven molt temps.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada