GRATINAT DE GALETS I CEPS
GRATINAT DE GALETS I CEPS
Els
galets són un tipus de pasta que sols fer servir per fer sopes, especialment
per Nadal.
Però
la seva forma els fa ideals per farcir o per acompanyar amb salses, ja que
s’adhereixen molt be.
Avui
farem una senzilla recepta, on omplirem aquesta pasta amb el deliciós sabor
dels ceps.
INGREDIENTS:
ü 250
g. de galets grans
ü 250
gr. de ceps congelats
ü ½
litre de llet
ü 250
cc. de crema de llet.
ü Una
cullerada de mantega
ü Una
cullera de farina
ü Una
cullerada de farina de ceps (ceps assecats i molinats)
ü Sal
, pebre
ü Formatge
ratllat per gratinar
ELABORACIO:
Per
començar descongelarem els ceps damunt d’un colador amb un plat a sota, per
recollir tota l’aigua que deixin anar. També ho podem fer amb un microones, els
escorrerem bé i reservarem l’aigua i els ceps.
En una
olla amb aigua bullint amb sal, hi
tirarem l’aigua dels ceps i els galets i ho courem fins que estiguin cuits,
depenent de la mida.
Mentre
es couen farem una beixamel. En un pot
posarem la mantega, quan estigui desfeta afegirem la farina i la farina de ceps
remenant i deixant que es cogui una mica.
Afegirem
la crema de llet i la llet lentament i sense parar de remenar afegirem sal i
pebre i courem fins que agafi una textura cremosa.
Ara
els ceps.
Tallarem
els ceps a dauets petits i els saltarem en una paella amb una mica de mantega,
rectificarem de sal i pebre.
Per
acabar a una safata que pugui anar al forn hi posarem una petita capa de
beixamel, els galets escorreguts, els
ceps, i la resta de la beixamel. Per acabar ho cobrirem tot amb formatge i ho
gratinarem.
Salut
RECOMANACIONS:
Si
teniu ganes de treballar una mica més, us recomano que salteu una mica més de
ceps, després els passeu per una picadora i farciu els galets ja cuits amb
aquesta pasta. Féu la mateixa beixamel i gratineu. El resultat és espectacular.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada