GRATINAT DE GALETS I CEPS


GRATINAT DE GALETS I CEPS


Els galets són un tipus de pasta que sols fer servir per fer sopes, especialment per Nadal.
Però la seva forma els fa ideals per farcir o per acompanyar amb salses, ja que s’adhereixen molt be.
Avui farem una senzilla recepta, on omplirem aquesta pasta amb el deliciós sabor dels ceps.

INGREDIENTS:

ü  250 g. de galets grans
ü  250 gr. de ceps congelats
ü  ½ litre de llet
ü  250 cc. de crema de llet.
ü  Una cullerada de mantega
ü  Una cullera de farina
ü  Una cullerada de farina de ceps (ceps assecats i molinats)
ü  Sal , pebre
ü  Formatge ratllat per gratinar

  ELABORACIO:

Per començar descongelarem els ceps damunt d’un colador amb un plat a sota, per recollir tota l’aigua que deixin anar. També ho podem fer amb un microones, els escorrerem bé i reservarem l’aigua i els ceps.
En una olla  amb aigua bullint amb sal, hi tirarem l’aigua dels ceps i els galets i ho courem fins que estiguin cuits, depenent de la mida.
Mentre es couen farem una beixamel.  En un pot posarem la mantega, quan estigui desfeta afegirem la farina i la farina de ceps remenant i deixant que es cogui una mica.
Afegirem la crema de llet i la llet lentament i sense parar de remenar afegirem sal i pebre i courem fins que agafi una textura cremosa.
Ara els ceps.
Tallarem els ceps a dauets petits i els saltarem en una paella amb una mica de mantega, rectificarem de sal i pebre.
Per acabar a una safata que pugui anar al forn hi posarem una petita capa de beixamel, els galets escorreguts,  els ceps, i la resta de la beixamel. Per acabar ho cobrirem tot amb formatge i ho gratinarem.
Salut


RECOMANACIONS:

Si teniu ganes de treballar una mica més, us recomano que salteu una mica més de ceps, després els passeu per una picadora i farciu els galets ja cuits amb aquesta pasta. Féu la mateixa beixamel i gratineu. El resultat és espectacular.
  




Comentaris

Les més populars