VERAT EN ESCABETX


VERAT EN ESCABETX



L’escabetx és una forma de conservació  tradicional, que a més de mantenir més temps el aliments comestibles, els confereix un sabor característic deliciós.

INGREDIENTS:

ü  4 Verats
ü  2 cebes de Figueres
ü  1 cabeça d’alls
ü  Una branca de farigola
ü  Orenga
ü  4 fulles de llorer
ü  Julivert
ü  Pebre negre en gra
ü  Pebre vermell dolç
ü  1 tassa de cafè de vinagre
ü  ¼ de l. d’oli d’oliva suau
ü  Farina
ü  Sal i pebre

ELABORACIÓ:

Demaneu a la peixateria que us netegin els verats, sense cap i nets de budells i escates.
Talleu-los en talls de dos o tres dits, salpebreu-los, enfarineu-los i fregiu-los en una cassola, amb tot l’oli, uns dos o tres minuts, i reserveu-los.
Talleu la ceba a tires i feu un tall a cada gra d’all sense treure la pell.
En el mateix oli que heu fregit el verat, fregiu-hi la ceba tallada a tires i quan porti un parell de minuts afegiu-hi els grans d’all.  Dos minuts després afegiu-hi les herbes, el pebre negre en gra, i per acabar el pebre vermell i el vinagre i rectifiqueu de sal i pebre.
Coeu-ho tot plegat un minut més i afegiu-hi el verat, deixeu-ho un parell de minut més i ho retireu del foc.
Ho guardeu  a la nevera en un recipient de fang o de vidre i un parell de dies o tres després, estarà en el seu punt ideal per menjar.

 RECOMANACIONS:

El peix o la carn en escabetx és perfecte tant per a menjar sol com per a menjar amb amanida. I es pot consumir tant calent com fred, malgrat que jo el prefereixo fred i més si és en aquest temps.


Comentaris

Les més populars