VERAT EN ESCABETX
VERAT EN ESCABETX
L’escabetx
és una forma de conservació tradicional,
que a més de mantenir més temps el aliments comestibles, els confereix un sabor
característic deliciós.
INGREDIENTS:
ü 4
Verats
ü 2
cebes de Figueres
ü 1
cabeça d’alls
ü Una
branca de farigola
ü Orenga
ü 4
fulles de llorer
ü Julivert
ü Pebre
negre en gra
ü Pebre
vermell dolç
ü 1
tassa de cafè de vinagre
ü ¼
de l. d’oli d’oliva suau
ü Farina
ü Sal
i pebre
ELABORACIÓ:
Demaneu a la peixateria que us netegin els verats, sense cap i nets de
budells i escates.
Talleu-los en talls de dos o tres dits, salpebreu-los, enfarineu-los i
fregiu-los en una cassola, amb tot l’oli, uns dos o tres minuts, i
reserveu-los.
Talleu la ceba a tires i feu un tall a cada gra d’all sense treure la
pell.
En el mateix oli que heu fregit el verat, fregiu-hi la ceba tallada a
tires i quan porti un parell de minuts afegiu-hi els grans d’all. Dos minuts després afegiu-hi les herbes, el
pebre negre en gra, i per acabar el pebre vermell i el vinagre i rectifiqueu de
sal i pebre.
Coeu-ho tot plegat un minut més i afegiu-hi el verat, deixeu-ho un
parell de minut més i ho retireu del foc.
Ho guardeu a la nevera en un
recipient de fang o de vidre i un parell de dies o tres després, estarà en el
seu punt ideal per menjar.
RECOMANACIONS:
El peix o la carn en escabetx és perfecte tant per a menjar sol com per
a menjar amb amanida. I es pot consumir tant calent com fred, malgrat que jo el
prefereixo fred i més si és en aquest temps.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada